Това е мярка, която изненада всички. Тя не беше предварително

...
Това е мярка, която изненада всички. Тя не беше предварително
Коментари Харесай

Въпреки предложението на акад. Денков - студентите няма да бъдат ...

" Това е мярка, която изненада всички. Тя не беше авансово обсъждана, нямаше я в Стратегията за развиване на висшето обучение. Тези такси понижиха като % от приходите ".

" Ние нямаме проблем толкоз с достъпа, колкото със структурата на търсенето и обвързаността с пазара на труда ", счита той, съобщи Българска национална телевизия.

Бившият учебен министър счита, че верният метод е диференцирано освобождение от такси за специалностите с предстоящ дефицит на пазара на труда.

 

" Тези 150 млн. лв. може да дадем за стипендии или при обвързване с реализация в страната. Възможно е да ги дадем и при полагане на матура по математика ", счита той.

 

Преди дни някогашният министър председател, че ще търси поддръжка да няма такси за докторанти и студенти държавна поръчка.

 

" По време на постоянния кабинет предложихме промени в Закона за висшето обучение (ЗВО). Ако те бъдат признати, страната ще поеме университетските такси в специалностите с държавна поръчка. В момента това обгръща всички 127 000 студенти и докторанти. Днес в отрасловата комисия в Народно събрание ще диря поддръжка от депутатите за тези оферти в ЗВО ", съобщи той.

 

" На този принцип работят университетите в Германия - с оптимално отворен банкет, само че с високи критерии за сполучливо довеждане докрай и повече шансове за пълноценно присъединяване в професионалния и публичния живот по-късно.

Образованието е пътят към по-доброто здраве на нацията, по-високите равнища на икономическа непоклатимост, по-ниската престъпност, по-малките неравенства, по-високата резистентност на агитация и дезинформация.

Всичко това е значимо, с цел да станем естествена европейска страна. И по пътя към тази цел е значимо нито един младеж в България да не остава без опция да приключи университет ", безапелационен бе Денков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР