Това е логичният път към една нормалност. Защото това, което

...
Това е логичният път към една нормалност. Защото това, което
Коментари Харесай

Станислав Балабанов, ИТН: Искаме да сменим системата, защото това е пътят към нормалността

„ Това е разумният път към една нормалност. Защото това, което ние видяхме в последните повече от година и половина време, е тотална съсипия в институциите и в парламентаризма с хората и личностите, които се бяха облагодетелствали с власт от толкоз доста години. За нас тази система е неработеща и по тази причина желаеме да постъпим по допустимо най-демократичния метод. Да питаме хората дали е време България да смени метода си на ръководство с смяна на политическата система и да преминем към президентска република, тъй като очевидно парламентарната в последните 30 години не създаде нищо положително. “ Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Станислав Балабанов от „ ИТН “ по отношение на концепцията за референдум за промяна на формата на държавно ръководство.

От партията на Слави Трифонов се надяват референдумът да бъде сполучлив и да се осъществя до няколко месеца. Балабанов разгласи още, че през днешния ден партията ще разгласи водачите си на листите за идните избори.
Това е от компетенцията на едно Велико национално заседание, когато му пристигна времето, след един референдум, надяваме се той да бъде сполучлив, ще се почисти от способените органи на едно Велико народно събрание. Защото по този начин или другояче, напълно президентска или полупрезидентска, тя отново е президентска република, тук въпросът е към какво се стремим.
„ Ние нищо не сме провалили, в противен случай. Ние се опитахме да постъпим извънредно морално и почтено, когато имахме опция и бяхме първа политическа мощ. Никой не ни поддържа, ние не сме провалили нищо “, по този начин Балабанов отговори на обвиняванията на специалисти, че Има Такъв Народ е провалил два мандата за сформиране на държавно управление.

„ Кои са специалистите? Искате ли да ги посочим специалистите, които са на заплата сега по малките екрани от избрани неправителствени организации, които играят в тима на съответни политически партии, които нямат интерес от промяна на системата “, попита той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР