Това е грабежът на века, който ще продължи до следващия

...
Това е грабежът на века, който ще продължи до следващия
Коментари Харесай

Веска Волева: Истината за КТБ ще остане скрита, процес няма да има

Това е грабежът на века, който ще продължи до идващия век, с цел да изтече всякаква отминалост и да измрат хората, които са ограбени. Това съобщи юрист Веска Волева в коментар за предаването „ Нещо повече “ по отношение на днешния предупреден неуспех на старта на делото за източването на КТБ. Основната причина е невъзможността на съда законно да призове и обезпечи наличието в правосъдната зала на главния обвинен по делото – банкерът Цветан Василев.  
Не мога да си показва по какъв начин, в случай че цялата страна се интересува от това нещо, ти не знаеш какво става с юристите и не можеш да призовеш един човек на 100 или 200 километра от тука. Така става нашето правораздаване. Нередовни съвещания, нередовни процедури – счита Волева.

По думите й, обвинителният акт за източването на КТБ, който беше показан в края на лятото, е чакан 3 години и още 3 години ще се чака явяването на Цветан Василев. Според Волева прокуратурата не е положила нужните старания да призове Василев, който се намира в сръбската столица Белград.

От 3 години Сърбия не дава отговор на подадения от България иск за изгонване на някогашния банкер, който е главният обвинен в делото за източването на личната му банка.  

Всички знаем какво е станало, само че на процедура в никакъв случай нищо няма да разберем. Няма да има и развой – счита Волева.

Целият диалог с Волева чуйте в прикачения звуков файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР