Това е голяма илюзия, че ще има промяна след нови

...
Това е голяма илюзия, че ще има промяна след нови
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Политическата нестабилност е най-големият проблем за еврозоната

Това е огромна заблуда, че ще има смяна след нови избори. Оставят условията, които имат в този момент – промени в службите и регулаторите. Това е още веднъж проблем. Това съобщи икономистът Евгений Кънев в предаването " Лице в лице "  по БТВ. 

Липсва ми критерии, по който се преценя държанието на един политик. Има ли обединяване към цели. Ако нямаме по тази причина е и този безпорядък. Ако за миг си помислим, че болшинството желае да влезем в Шенген. Не можем ли да кажем, от тези политици кой повече ни доближава и кой ни отдалечава от Шенген. Например нови избори доближават ли ни към Шенген или ни отдалечават?, попита Кънев. 

Той разяснява и днешното изявление на вътрешния министър. " Никой не ме е търсил, с цел да ми каже, че не ме желае за министър, или пък че някой има изискване да не съм в кабинета. Може би на някого не му е харесало, че към този момент сме в Шенген, или че се справихме с бежански напън и намалихме жертвите на произшествия ", сподели по-рано през днешния ден Калин Стоянов. 

" Ако съм на прицел и аз ще си изобретявам претекстове за какво желаят да ме махнат. Политическа партия желаят ужасно мигранти да минават пък той ги спрял. Вижте какъв брой неуместно звучи. " , разяснява Кънев.

Според него влизането на България в еврозоната отива " по дяволите ". " Ние не знаем кой ще бъде идващият финансов министър и какви визии има в главата. Не споделям, че Асен Василев е незаместим, само че има екип, който работи за влизането в еврозоната от месеци. До оня ден желаеха да кажат дата, в този момент ни споделят " поздравяваме ви за напредъка ". Излъчваме сигнали на неустановеност. Когато има напълно нов екип с нови визии, не знаем дали ще желаят да влезем в еврозоната ", сподели още икономистът. 

Ние продължаваме с пропагандата и контрапропагандата за еврото. Закъсняхме с акцията. Тази политическа неустойчивост и неясност накъде отива страната – е най-големият проблем за еврозоната, счита Кънев.

Парламент, който не може да излъчи държавно управление е безконтролен парламент. Решенията са анонимни. Когато се одобряват бюджети без кабинет всеки почва да наддава, всеки си поставя разноски за своите лобита. Най-хубаво е да има държавно управление в този парламент, заключи Кънев. 

Според Любомир Каримански е невероятно да влезем в  еврозоната до 1 януари 2025 година По думите му ще има огромен механически проблем, в случай че инцидентно бъдем признати при започване на идната година. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР