Това е едно тежко и умишлено престъпление. По оценка на

...
Това е едно тежко и умишлено престъпление. По оценка на
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Бургас за катастрофата: Това е едно тежко и умишлено престъпление

Това е едно тежко и съзнателно закононарушение. По оценка на проверяващия екип и наблюдаващите прокурори се касае за един умишлен,  целеустремен и тенденциозен акт на закононарушение. Предстои покачване и предявяване на обвинявания и внасяне от Окръжна прокуратура – Бургас на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража ” на арестувания водач на рейса. Това съобщи в предаването за Нова нюз окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев в коментар за тежката злополука с рейса с мигранти в Бургас, при която починаха двама служители на реда.

„ Това е съзнателно ПТП вследствие на което е породена гибелта на двамата полицейски чиновници. По оценка на доказателствените източници не би могло да се приказва за по неволя породена гибел “, акцентира той.

Чинев уточни, че все още не може да даде детайлности за казаното от арестувания в Първомай водач на рейса.

„ Но убеждавам, че се работи доста динамично и интензивно, и той е бил открит и арестуван. Предстои покачване и предявяване на обвинявания и внасяне от Окръжна прокуратура – Бургас на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”, изясни той.

„ Колегите са провели нужните беседи със арестувания. Ще бъдат извършени и нужните дейности по следствието с негово присъединяване. Ще поставим оптимални старания да установим обективната истина и отговорните да бъдат изправени пред българския съд “, безапелационен беше прокурорът. 

Той не удостовери информацията за пукотевица по време на преследването на рейса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР