Това е едно от най-полезните събития. Винаги е удоволствие да

...
Това е едно от най-полезните събития. Винаги е удоволствие да
Коментари Харесай

Денков: ВУЗ-овете да не лежат на стари лаври

" Това е едно от най-полезните събития. Винаги е наслаждение да бъда тук. Рейтинговата система е една от най-хубавите освен в Европа, само че и в света. От нея получаваме извънредно скъпа информация за всяко едно висше учебно заведение, която използваме непрестанно. Това, което е най-важно е, че с нея съумяваме да запълним осведомителния вакуум.

С него можем да поднесем по елементарен метод на младежите да създадат своя избор. Тази информация да не бъде затворен в досиетата и в министерствата, а да бъде поднесена на младежите - който желае да стане доктор къде би трябвало да учи ". Това сподели министър председателят акад. Николай Денков на осмото издание на " Академичните оскари ". 

Премиерът уточни и втората цел - политики за развиване на висшите учебни заведения, с цел да не лежат на старите лаври. Дали ще е обвързвано с научните изявления, дали ще е обвързвано с бизнеса, който взе участие в подготовката на студентите, сподели още министър председателят.

Сега към този момент отивам към проблемите - на всички места би трябвало да се стремим да имаме високо качество. Различните висши учебни заведения не се съревновават по една писта, а по разнообразни, които желаеме да усъвършенстваме. Всяко висше учебно заведение може да я усъвършенства в разнообразни направления и да реши къде желае да бъде. По всяка от тези писти би трябвало да се мери качеството. Всеки един студент би трябвало да бъде горделив, че е във висшето учебно заведение и да е там не тъй като няма къде да отиде, а тъй като знае, че там е най-хубавото, сподели още министър председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР