Това е една от най-силните мерки срещу злоупотребите в училищата,

...
Това е една от най-силните мерки срещу злоупотребите в училищата,
Коментари Харесай

Mинистър Александър Йоловски: Ще спрат злоупотребите с фалшиви бележки

„ Това е една от най-силните ограничения против злоупотребите в учебните заведения, тъй като електронната извинителна записка няма по какъв начин да бъде сменена по метода, по който е измислена. Ще спрат злоупотребите с подправени бележки “, сподели министърът на електронното управление  в ефира на БТВ по отношение на промяната извинителната ученическа бележка в електронна.

„ Налична е и опцията отсъствията да бъдат извинявани автоматизирано, без намесата на преподавател “, добави министър Йоловски.

По думите му родителите ще бъдат осведомени посредством електронния дневник на учебното заведение за здравословното положение на детето им.

„ Една от тематиките, по които работим е така наречен здравнопрофилактична карта. Там искахме да създадем по-сериозна промяна – не просто да електронизираме хартиения документ, а да премахнем огромна част от него, защото е анахронизъм от предходното време “, сподели още електронният министър.

По думите му няма да се изисква от жителите да имат достъп до интернет, а ще се направи по този начин, че родителите да не би трябвало да носят бележката до учебното заведение и да не я заверяват.

По данни на Министерството на образованието учителите ще спестят към три работни дни единствено от премахването на работата, обвързвана с хартиените бележки.

Очаква се да бъде оповестено изменение на Закона за електронното ръководство, съгласно което услугите, предоставени по електронен път ще бъдат с най-малко 10% по-ниска цена от другите.

По думите на електронния министър ще бъде препоръчано при приключването на най-често употребяваните услуги, да вземем за пример персоналната карта, жителите да бъдат известявани посредством нотификация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР