Това е една част от него, но прегледът не електронен.

...
Това е една част от него, но прегледът не електронен.
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Всеки пациент сам ще дава достъп до електронното си здравно досие

" Това е една част от него, само че прегледът не електронен. Той ще бъде електронно регистриран, изпратен и съхранен в Националната здравна осведомителна система, където всеки, който има достъп ще може да го употребява като информация в бъдеще, даже самия пациент, като самия пациент може да съобщи какъв достъп да даде до личното си здравно досие ", това съобщи доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Български лекарски съюз, пред Българска национална телевизия по тематиката с електронното здравно досие.

Той посочи, че всеки, който има електронен автограф ще има достъп до това свое персонално електронно здравно досие.

" Електронните предписания към този момент са факт. Издаването им става след обзор в кабинет на доктор ", акцентира експертът.

Д-р Брънзалов акцентира, че има пациенти, които желаят да им се издадат сходни документи без нужния обзор, само че той дефинира сходна методика като " порочна " и добави, че сходна може да докара до риск за здравето на самия пациент, както и административно наказване за съотвения доктор, който ги е издал.

" Каквото и да се прави за в бъдеще - тя ще загине, в случай че не се надгражда. Ние сме толкоз първоначално, че има доста какво да се надгражда. Много ненужни неща ще отпаднат - докладите към РЗИ и др ", акцентира зам.председатетлят на БЛС.

Той изрази мнение, че достъпът до здравна помощ не е муден, а в противен случай, изключвайки незабавните случаи, само че добави, че се работи и за подобряването на този аспект от здравната помощ.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР