Това е един ужасен акт, който е посегателство и върху

...
Това е един ужасен акт, който е посегателство и върху
Коментари Харесай

Зафиров: Внесохме промени за драстично повишаване на наказателната отговорност при каналджийство

„ Това е един ужасяващ акт, който е посягане и върху националния суверенитет, и върху националното ни самочувствие. Като подобен, той заплашва и националната ни сигурност. “ Така зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ и член на Комисията по защита в Народното събрание Атанас Зафиров разяснява трагичния случай на българо-турската граница. В ефира на Euronews той изрази страдание, че казусът не е изолиран, оповестиха от пресцентъра  на партията.

 

„ Свидетели сме на сходни действия в избрана поредност през последните години, което постанова вземането на доста незабавни ограничения както законодателни, по този начин и от страна на изпълнителната власт “, безапелационен е той.

 

По думите му страната би трябвало да отговори с стоманен пестник на тези похищения. „ Затова и ние реагирахме незабавно и още през вчерашния ден парламентарната ни група внесе промени в Наказателния кодекс, касаещи така наречен каналджийство и хората, които се занимават с това. Тези промени са свързани с фрапантно повишение на наказателната отговорност, на годините на затвор и на санкциите “, уточни той и изясни, че импортираните промени са в три категории и касаят служебните лица, които по някакъв метод са ангажирани, самите каналджии и хората, които оказват помощ навътре в страната.

 

Наказанията стартират от 3 до 7 година затвор за помагачите във вътрешността, от 5 до 10 година за самите каналджии и от 10 до 20 година за служебните лица. Глобите стартират от 10 хиляди и стигат да 100 хиляди лв.. „ Този път сме присъединили не частична, а цялостна конфискация на имуществото на тези лица. Досега толкоз високи санкции не са били предвиждани в българската правораздавателна система “, изясни социалистът.

 

Според Зафиров, с цел да бъдат приведени ограниченията в дейности, съответните органи би трябвало да си свършат работата. „ Като че ли точно там се къса веригата и по тази причина ние настояваме за безкомпромисни ограничения. Искаме да знаем какво прави страната по случая, по тази причина сме инициирали и чуване на вътрешния министър в Народното събрание през днешния ден. Когато имаме цялата картина, тогава можем да дадем и своята политическа оценка “, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

 

Зафиров дефинира раздаването на автомати на служителите на реда на границата като много закъсняла мярка и обърна внимание на нужната подготовка. „ Едва ли това ще реши проблемите ни, само че аз поздравявам тази стъпка, тъй като нашите момчета би трябвало да бъдат добре въоръжени и подготвени “, безапелационен е той.

 

От левицата не престават да настояват, че беше неточност служебното държавно управление да не внесе нов бюджет, а законопроект за удължение дейностите на бюджета от 2022 година „ На задълбочаващите се рецесии и инфлацията той няма по какъв начин да бъде съответен за 2023 година Затова и ние, сред двете четения, имаме подготвеност да внесем нашите оферти, тъй че обществените заплащания и нарастването на приходите да продължат и през идната година “, съобщи Зафиров и продължи: „ Не би трябвало да изпадаме в догадка, в която всички партии стартират да наддават, по тази причина ние предприехме този ход и авансово с партиите да обсъдим измененията. Тези срещи не касаят съдружни формати и бъдещи държавни управления “, уточни той във връзка с инициираните от Българска социалистическа партия срещи за параметрите на бюджета. Според Зафиров разковничето ще бъде в бюджетния недостиг.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР