Това е 23-тото незаконно нападение на хусите срещу международно корабоплаване

...
Това е 23-тото незаконно нападение на хусите срещу международно корабоплаване
Коментари Харесай

Силите на САЩ свалят балистични ракети в Червено море, убиват въоръжени мъже при нападение на бунтовниците хуси в Йемен

„ Това е 23-тото нелегално нахлуване на хусите против интернационално мореплаване от 19 ноември насам “, сподели CENTCOM.

В друго изказване CENTCOM сподели, че същият транспортен съд е подал в допълнение повикване за помощ за второ нахлуване „ от четири дребни лодки на хусите, подкрепяни от Иран “. Нападателите са стреляли с дребни оръжия по MAERSK HANZGHOU, като са се доближили на 20 метра (около 65 фута) от кораба и са се пробвали да го доближат, сподели CENTCOM. пожар, заяви централното командване. Американските хеликоптери от самолетоносача USS Dwight D. Eisenhower и GRAVELY дадоха отговор на сигнала за помощ и до момента в който издаваха устни предизвестия към нападателите, екипажите на дребните лодки откриха огън по хеликоптерите с дребни оръжия, се споделя в изказването.

„ Хеликоптерите на Военноморски сили на Съединени американски щати отвърнаха на огъня при самоотбрана “, потопиха три от четирите лодки, убивайки екипажите, до момента в който четвъртата лодка избяга от региона, сподели CENTCOM и не се оповестява за вреди на личния състав или оборудването на Съединени американски щати.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР