Това, че вариантът „Омикрон” се разпространява по-добре все още не

...
Това, че вариантът „Омикрон” се разпространява по-добре все още не
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Очаква се в следващите 2-3 месеца половината от случаите в Европа да се дължат на Омикрон

Това, че разновидността „ Омикрон” се популяризира по-добре към момента не значи, че е по-опасен. Това сподели за бТВ вирусологът проф. Радостина Александрова.

Случаите в действителност бележат наклонност към понижаване. " Омикрон " може да се окаже от 3 до 6 път по-добър при разпространяването сред хората. В Южна Африка е готова публикация, която споделя, че след вълните, провокирани от Уханския вид, от „ Бета” разновидността и от „ Делта варианта”, в този момент шансът тези, които са преболедували Коронавирус, да бъдат реинфиктирани е три пъти по-голям, спрямо предходните две талази. Така че да, има много въпроси. 212 са случаите в Европа към 6 декември “, добави още проф. Радостина Александрова.

„ Това, че се популяризира по-добре " Омикрон ", към момента не значи, че е по-опасен. Но при всички случаи буди доста въпроси, тъй като даже да е с тежестта на разновидността „ Делта “ би могъл да провокира много неприятности. Преди да имаме повече данни, няма по какъв начин да създадем прогнози. Важно е сега да разберем този модел, който е в Южна Африка ще се съблюдава ли и в останалата част на света, имам поради това бурно разпространяване. Според някои прогнози се чака в идващите 2-3 месеца половината от случаите в Европа да се дължат на " Омикрон " “, сподели проф. Радостина Александрова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР