Това, че имате редовно купен билет не ви гарантира място

...
Това, че имате редовно купен билет не ви гарантира място
Коментари Харесай

Свалиха 22 българи от самолет

Това, че имате постоянно платен билет не ви подсигурява място в самолета. 22 българи са били свалени от аероплан на WizzAir в Барселона и още 40 в София. Причината е така наречен „ Overbooking ” – повече продадени самолетни билети от местата в самолета.

В съответния случай става дума за полет W64406 на 18 август. Самолетът е изхвърчал от летище „ Ел Прат ” за българската столица, само че преди този момент от машината са свалени 22 пасажери на инцидентен принцип, което е процедура в сходни случаи. Сред тях е имало майка с две деца и жена, която е пътувала за погребението на брачна половинка си. Същата вечер на полета от София до Барселона не са позволени на борда на самолета 40 души, който също са били с постоянно закупени билети.

Обяснението на самолетната компания е, че машината, с която е трябвало да се извърши полета – Airbus 321 София-Барселона-София е имал механически проблеми в Рим. Затова превозвачът взема друга машина – Airbus 320, която е с по-малко на брой места. Това е довело и до неприятния случай.

От самолетната компания прецизираха, че е настъпила смяна в вида аероплан, който да обслужи полета София-Барселона-София заради механически аргументи. „ Самолетът Airbus A321 в началото очакван да извърши полетите, се е наложило да мине през механически обзор. Във допустимо най-кратки периоди на негово място е имало опция да бъде пренасочен аероплан от вида Airbus A320, който е с по-малък потенциал на местата. Поради тази причина се е наложило няколко пасажери да бъдат пренасочени към по-късен полет. Всички полети на Wizz Air се правят със самолети A320 със 180 места и A321 с 230 места ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР