Това беше една от най-страшните нощи в Одеса и Черноморск.

...
Това беше една от най-страшните нощи в Одеса и Черноморск.
Коментари Харесай

Българи от Одеса и Черноморск: Една от най-страшните нощи - мощни взривове, продължителна атака

" Това беше една от най-страшните нощи в Одеса и Черноморск. Мощни гърмежи, продължителна офанзива ", описаха за Българска телеграфна агенция българи от украинските пристанищни градове.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11203
" Масираната офанзива стартира към 1:00 часа през нощта, за което бяхме предизвестени от приложението " Телеграм ". Жилищният ни комплекс е огромен, повече от 1000 жилището са. Почти всички поданици от комплекса бяха в подземния паркинг и мазетата. Хората с децата си и домашни животни бяха принудени от 1:00 до 4:00 часа през нощта да се укриват. Взривовете бяха в действителност продължителни и мощни ", каза Виталий Михайлов, живеещ в Суворовски регион на Одеса.

" В момента съм в България със фамилията си, в гр. Бяла, покрай Варна. По-големият ми наследник остана в Одеса, тъй като е към 30-годишен и не може да излезе от страната. Много съм обезпокоена за него и за това, което се случи миналата нощ ", обезпокоена е Светлана Николова. Тя е бизнесмен на един от най-големите пазари в Украйна – " 7 километър ", покрай Одеса. " Отломък от взривена ракета улучил част от складовете на пазара, където почнал пожар. Мнозина сътрудници пострадаха, стоката им бе унищожена ", добави още тя.

Българката Варвара Стафидова от гр. Черноморск работи в областта на транспортната логистика. Тя заяви, че не са очаквали толкоз мощна ракетна офанзива последните две нощи, на 18 и 19 юли, и са се подготвяли за зърнената договорка. " При нас напоследък беше умерено, подготвяхме се за експорт на зърното. Поради опустошения в пристанищната инфраструктура, от службата ни оповестиха да чакаме по-нататъшни разпореждания по отношение на износа на зърното. Със фамилията обмисляме разновидността, че в случай че стане по-страшно в Одеска област, ще се наложи да заминем за България ", каза българката Стафидова.

От нощната ракетна офанзива пострадаха и одесчани от Киевски регион на града. " В момента краткотрайно се намирам в гр. Уман. Обаче съседката още през нощта ми заяви, че покрай нашия блок е била взривена една от ракетите. А отломките са паднали по-далеч и един нов жилищен блок " 56 жемчужина " потърпевш. Прозорци и порти по всички етажи са начупени. Слава на Бога няма жертви, описа Зинаида Ганева.

" Одеса беше атакувана с разнообразни типове ракети и дронове. Не си спомняме подобен мащаб на офанзива от началото на пълномащабната война. В резултат на офанзивата са развалени жилищни здания, счупени са прозорци в Пересипски и Киевски регион на града. Шестима са потърпевши, измежду които е деветгодишно момче, на всички е oказана нужна здравна помощ. След приемане на позволение на военните, градските служби ще окажат помощ в отстраняването на нанесените вреди, ще бъдат признати молби от потърпевшите  жители за възобновяване на прозорците и вратите ", се казва в известие на кмета на град Одеса Генадий Труханов на уеб страницата на Одеския градски съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР