Тотнъм успя да заличи лошото чувство от отпадането от Шампионската

...
Тотнъм успя да заличи лошото чувство от отпадането от Шампионската
Коментари Харесай

Тотнъм се върна на победния път в Премиър лийг, след провала срещу Милан

Тотнъм съумя да заличи неприятното възприятие от отпадането от Шампионската лига против Милан в средата на седмицата и завоюва с 3:1 в семейството си на Нотингам Форест в дуел от 27-ия кръг на Премиър лийг. Хари Кейн (19’, 35’ дузпа) вкара две попадения през първата част, а Хюн-Мин Сон (62’) добави още един гол след почивката. Гостите понижиха посредством Джо Уоръл (81’), а Андре Аю пропусна дузпа в добавеното време.

Играчите на “шпорите ” излязоха напред още в четвъртата минута, когато Ричарлисон бе изведен превъзходно зад тила на защитата с превъзходен пас на Оливър Скип, след което бразилецът прати топката е мрежата за 1:0. Ситуацията провокира подозрения за засада и след интервенция на ВАР тя бе доказана, а попадението бе анулирано.

Резултатът в интерес на Тотнъм въпреки всичко бе открит в 20-ата минута, когато настоятелната игра на отбора даде вкара топката в наказателното поле, тя отиде в Педро Поро, той на собствен ред центрира добре и там Хари Кейн с глава прати топката в мрежата неспасяемо за 1:0.

Лондончани стигнаха до второ попадение в 10 минути преди края на първата част, когато Ричарлисон се озова с топка в крайници в отлична позиция в наказателното поле и бе фаулиран. Това докара до присъждане на дузпа, която бе осъществяване безапелационно от Хари Кейн за 2:0.

Втората част също стартира с напън на футболистите на Антонио Конте и те можеха да стигнат до ново попадение в самото начало, само че опит на Ричарлисон бе блокиран от защитник. “Шпорите ” въпреки всичко стигнаха до трето попадение в 62-ата минута, когато още веднъж бразилецът, този път в ролята на помощник, изведе брилятно Хюн-Мин Сон в наказателното поле и той с удар в долния ляв ъгъл повиши на 3:0.

Фрейзър Фостър направи две доста солидни спасявания петнайсетина минути преди края на постоянното време, с цел да резервира преднината на своя тим. Нотингам стигна до попадение десетина минути преди края на дуела, когато осъществяване на корнер бе засечено от Джо Уоръл в мрежата за 3:1. Футболистите на Стив Купер получиха дузпа в последната минута на добавеното време, когато Кулушевски игра с ръка в наказателното поле при един корнер. Зад топката застана Андре Аю, само че пропусна.

С тази победа Тотнъм затвърди мястото си в топ 4 и с 48 точки, само че на цели шест пред Ливърпул, който е с 42. Нотингам пък е 14-и с 26 точки, само че нямат победа в последните пет дуела.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР