Тотнъм се наложи над Уест Хем с 2:0 като домакин

...
Тотнъм се наложи над Уест Хем с 2:0 като домакин
Коментари Харесай

Тотнъм се намърда в топ 4 след успех над Уест Хем в лондонското дерби

Тотнъм се наложи над Уест Хем с 2:0 като хазаин в мач от 24-ия кръг в британската Висша лига. Емерсон Роял даде задатък на домакините при започване на второто полувреме, а Хюн-Мин Сон удвои задатъка за „ шпорите “ в 72-ата минута.

След този триумф Тотнъм се изкачва до 4-о място във краткотрайното класиране във Висшата лига с актив от 42 точки, изпреварвайки Нюкасъл. Уест Хем пък остава в зоната на изпадащите на 18-а позиция с 20 пункта в актива си.

Двубоят стартира с напън на „ чуковете “. Още в първата минута Джаръд Боуен бе открит в наказателното поле на Тотнъм, а той шутира отблизо разстояние, само че не ударът му не бе в очертанията на вратата.

Футболистите на Тотнъм имаха искания за дузпа в 12-ата минута. Ситуацията бе преразгледана с VAR, а Майкъл Оливър, който персонално отиде до монитора не отсъди 11-метров углавен удар.

Във втората минута на добавеното време след центриране от корнер Ричарлисон насочи изстрел, само че топката бе отразена от Лукаш Фабиански. Последва нов ъглов удар, след който Клеман Ленгле се извиси на всички и стреля с глава, само че топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

Второто полувреме стартира с напън от страна на домакините. В 56-ата минута Бен Дейвис откри Емерсон Роял, който с изстрел от границата на наказателното поле даде задатък на „ шпорите “.

Хари Кейн комбинира с Хюн-Мин Сон, който бе в наказателното поле на Уест Хем и прати топката в мрежата на „ чуковете “ за повторно в дуела, след удар в средата на вратата в 72-ата минута.

Саид Бенрама шутира непосредствено от директен свободен удар в 75-ата минута, само че топката прелетя над напречната греда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР