Тотнъм официално уволни мениджъра Антонио Конте, съобщиха от клуба. Италианският

...
Тотнъм официално уволни мениджъра Антонио Конте, съобщиха от клуба. Италианският
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм уволни Конте

Тотнъм публично уволни мениджъра Антонио Конте, оповестиха от клуба. Италианският експерт напуска северен Лондон, откакто беше отпред на „ шпорите “ единствено 16 месеца. Конте оставя Тотнъм на четвърто място във Висшата лига с 49 точки и напуща след последните неубедителни резултати, както и след скандалната си конференция, на която подлага на критика съществено играчите и управлението на клуба след равенството 3:3 против Саутхемптън преди паузата за национални тимове. Това беше и последната капка на търпението на шефовете на отбора, които потвърдиха, че италианецът напуща с неотложен резултат. От Тотнъм оповестиха, че асистентът на Конте - Кристиан Стелини, ще остане на работа и ще води отбора до края на сезона, а негов асистент ще бъде Райън Мейсън. 53-годишният Конте беше назначен за управител на лондончани през 2021-а година, заменяйки Нуно Еспирито Санто, и изведе отбора до четвърто място във Висшата лига, осигурявайки им присъединяване в Шампионската лига. През този сезон обаче Тотнъм беше изхвърлен от конкуренцията от италианския първенец Милан и клубът е напрегнат да резервира четвърто си място. Нюкасъл изостава единствено на две точки на петото място с два мача по-малко. Ливърпул също има два мача по-малко на шестото място и изостава на седем точки от „ шпорите “. „ Можем да съобщим, че треньорът Антонио Конте се раздели с клуба во взаимно единодушие. Отборът се класира за присъединяване в Шампионската лига през първия сезон под управлението на Антонио. Благодарим му за свършената работа и му пожелаваме триумф в бъдеще “, написаха в изказване от Тотнъм.

„ Остават ни 10 мача във Висшата лига и би трябвало да се преборим за място в Шампионската лига. Всички би трябвало да се стегнем. Всеки би трябвало да вдигне равнището и да направи по този начин, че клубът да приключи допустимо на първо време в класирането и да зарадваме нашите правилни последователи “, бяха думите пък на президента на клуба Даниел Леви.Бившият управител на Тотнъм Маурисио Почетино, беше главен претендент за това да се завърне в отбора на мястото на Конте, до момента в който се спекулираше към бъдещето на италианеца. Въпреки това, след уволнението на Юлиан Наглесман от Байерн Мюнхен, германецът се обрисува като новия любимец да поеме „ шпорите “. Оливър Гласнер от Айнтрахт Франкфурт, някогашният треньор на Испания - Луис Енрике, Роберто де Дзерби от Брайтън и мениджърът на Селтик Ангелос Постекоглу, също са свързвани с поста.

Първият мач на Стелини като настоящ управител ще бъде на 3 април, когато Тотнъм ще се изправи против Евертън на „ Гудисън Парк “ във Висшата лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР