Total SA съобщи, че ще заплати 1,4 млрд. евро за

...
Total SA съобщи, че ще заплати 1,4 млрд. евро за
Коментари Харесай

Total влиза не електроенергийния пазар. Придобива 74 % от акциите на Direct Energie за 1,4 млрд. евро


Total SA заяви, че ще заплати 1,4 милиарда евро за мажоритарния дял в доставчика на електричество Direct Energie. Това е следващата стъпка на френската компания в границите на тактиката за влизане на пазара на електрическа енергия. Това излиза наяве от известие на Dow Jones.
Френската петролна компания е една от най-активните измежду компаниите, които неотдавна започнаха да получават обичайни компании за комунални услуги и снабдители на възобновима сила.

Решението на Total сочи, за стратегически промени в групата на петролните играчи, които се пробват да решат по какъв начин да работят в изискванията на отвод от изкопаемите горива, който в дълготрайна вероятност е изцяло вероятен, и да решат по-важната задача по намирането на пазари за растящите доставки на газ.

Total си слага амбициозната цел през 2022 година да обезпечава с електричество 7 млн. клиенти във Франция и Белгия. Освен това компанията се стреми към това, в границите на пет години, номиналната мощ на газовите електроцентрали и централите, работещи с ВЕИ да съставляват 10 ГВт.
Някои означават, че аналогична тактика реализира и, Royal Dutch Shell PLC, която през последните месеци също закупи редица компании.
Сделката с Direct Energie ще обезпечи за Total 2,6 млн. нови клиенти от електроенергийния бранш на Франция и Белгия, а също по този начин и хидроенергийни централи и съоръжения за ВЕИ, чиято мощ се пресмята на съвсем 1,4 ГВт.

Както се показва в изказването на генералният шеф на Total Патрик Пуяне договорката „ дава отговор на нашата амбициозна цел за превръщането ни огромен и виновен снабдител на електрическа енергия “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР