Тошо Тошев с нов роман – "Власт"Тошо Тошев излиза пред

...
Тошо Тошев с нов роман – "Власт"Тошо Тошев излиза пред
Коментари Харесай

Тошо Тошев с нов роман – "Власт"

Тошо Тошев с нов разказ – "Власт"
Тошо Тошев излиза пред читателите с новата си книга – романът „ Власт “. Книгата, зад която стои издателство „ Ентусиаст “ беше показана на публична премиера в зала 6 на НДК, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Последните книги на Тошев - „ Лъжата “ и „ Политическата орда “ визират събитията в България от началото на Прехода до момента, до момента в който в романа „ Власт “ действието обгръща тоталитарните години от българската история.

На премиерата участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът на страната в интервала 2002-2012 година Георги Първанов, омбудсманът Мая Манолова, някогашни и сегашни министри, водачи на политически партии, депутати, актьори, общественици и жители.

„ В последно време доста се изговори „ за “ и „ срещу “ комунизма, какъвто в действителност у нас не е съществувал. Факт е обаче, че негово сходство изживяхме. Този разказ е опит да се покажат част от чертите му, довели и до срамни петна на родната народна власт, които тегнат над всички ни “, написа създателят за новия си разказ.

Тошо Тошев беше 20 години основен редактор на вестник „ Труд “ във време, в което това е най-тиражният ежедневник в България. Член е на Съюза на българските писатели, а от 2000 година е съосновател и ръководител на Съюза на издателите на всекидневници в България. Удостоен е с медал „ Стара планина “ – първа степен за особени заслуги в региона на публицистиката. До момента има издадени няколко книги, които се радват на огромен читателски интерес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР