Тошко Йорданов поиска от Съвета за електронни медии (СЕМ) да

...
Тошко Йорданов поиска от Съвета за електронни медии (СЕМ) да
Коментари Харесай

Хаджи Тошко непреклонен: СЕМ трябва да уволни Кошлуков предсрочно

Тошко Йорданов изиска от Съвета за електронни медии (СЕМ) да намерения дали не е редно генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков да бъде уволнен предварително. Депутатът от Има Такъв Народ, който е и началник на Комисията по медиите и културата в Народното събрание, направи изказването си по време на къса среща със Съвет за електронни медии в Народното събрание.

Съвет за електронни медии беше поканен, с цел да му бъдат показани нарушаванията при избора на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българска национална телевизия. На поканата се отзоваха Соня Момчилова и Галина Георгиева от съвета, както и основната юристка на Съвет за електронни медии.

Йорданов не им даде въобще думата най-после, връчи им директория с документи и ги отпрати.

Преди това той изброи пред тях нарушаванията при избора на Емил Кошлуков, както и други, направени по време на ръководството му.

По думите му е имало подозрения за нередности още когато стартира изборът на Кошлуков. Хаджи Тошко Йорданов уточни дипломата за висше обучение на тв шефа, както и стажа му в малкия екран на партия " Атака " " Алфа ".

Когато се явява на състезанието, Кошлуков дава дипломата си от университета в Санта Барбара, Калифорния, Съединени американски щати. Йорданов изясни, че дипомата е за бакалавър, а тригодишното обучение у нас не се считало доста за висше, само че самичък добави, че законът тук бил малко замъглен.

От трудовата брошура на Кошлуков, предоставена на Комисията по културата и медиите, се виждало, че стажът му от тв " Алфа " е разказан съответно.

" Поисках и от Национална агенция за приходите по кое време е бил възложен там трудовият контракт на Кошлуков ", сподели Йорданов. От това, което е получено в комисията, ставало ясно, че документът е регистриран в деня, когато Кошлуков приключва контракта си с " Алфа ". Затова съгласно Тошко Йорданов се " навявали подозрения, че договорът е подписан със задна дата. Ако това е по този начин, отива към документална машинация. "

Останалите нарушавания на Кошлуков ръководителят на парламентарната комисия е видял в отчет на ДАНС, обвързван с хакерската офанзива против Българска национална телевизия през март, в отчет на ОССЕ за нарушавания при отразяването на изборите и в решение на съда, с което Българска национална телевизия е наказана от създатели на сериала " Под прикритие " за нарушение на авторските права.

" Отношението към Съвет за електронни медии е позорно. Главният правист на Съвет за електронни медии беше в комисията, с цел да дава отговор на въпроси за избора на Кошлуков, само че нито на него, нито на останалите членове им бе дадена опция ", сподели Жотева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР