Тормоз в столично училище. Десетки родители са се събрали тази

...
Тормоз в столично училище. Десетки родители са се събрали тази
Коментари Харесай

Второкласник тормози и бие деца в Люлин, училището няма право да го санкционира

Тормоз в столично учебно заведение. Десетки родители са се събрали тази заран, с цел да опишат пред БТВ какъв брой са безсилни да се оправят:

Училище, деца, шеф на 9-то учебно заведение от " Люлин " се оплакват от систематичен тормоз от второкласник: 

Срещу второкласника има подадени сигнали и тъжби. Оплакванията са стигнали до омбудсмана и Столична дирекция на вътрешните работи. Посочени са образци за физическа и вербална експанзия от страна на детето. 

Родители на други деца споделят пред БТВ: 

" Моето дете от година и половина се връща с друг вид контузии. Аз се връщам от работа след 16- часова промяна и отиваме в болница, тъй като му е стъпано върху лицето, това към този момент е отвън рамките на естественото. Иначе агресори на всички места има, всеки може да се оправи. "  

" Моето дете е плюто, псувано, ежедневни обиди, към момента не е имало физически похищения, само че не се знае какво ще се случи. "  

" Притеснени сме за физическото и психическото здраве на нашите деца. "  

" Днес стопираме нашия наследник от образователни занятия, той постоянно е смутен, не желае да върви на учебно заведение. Конкретният възпитаник протяга ръка на неговите движимости, взема му храната, рита го, плюе го, това е систематичен тормоз. Бяха проведени срещи с управлението и нас родителите, ние говорихме с въпросните родители, те отхвърлиха детето им да бъде обследвано от експерти. Казаха, че няма да местят детето си, тъй като това към този момент е правено. Не получихме поддръжка нито от родителите, нито от управлението. "  

От управлението и локалните познавач институции споделят:

" Това са два казуса - с това дете, и със фамилията, което не ни спомага. Вече детето върви на психолог, има съвещания за фамилията и то към този момент е минало през психическа консултация за приобщаващо обучение. Второ обезпечаването на безвредна среда, нашата нормативна уредба пази деца с проблеми и няма инструмент, детето не може да бъде изключено или осъдено, не може да бъде изгонено от час и учебно заведение. Чл. 199 в закона за предучилищното обучение от 5 клас нагоре може, в начален стадий не може. " - споделя директорката на образователното заведение. 

" Стъпките са съобразени със закона, можем да създадем спомагателна работа с детето и спомагателна работа с психолога. Консултации и график, по който има избрани тематики за превъзмогване на агресивното държание, умеене за приобщаване, процесът е доста муден, в къси периоди не се получава. Работим и с децата от този клас да създадем сигурна образователна среда. " - споделя експерт по образованието. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР