Торбичките под очите често са резултат от временни състояния и

...
Торбичките под очите често са резултат от временни състояния и
Коментари Харесай

Торбички под очите, причини и лечение

Торбичките под очите постоянно са резултат от краткотрайни положения и могат да бъдат  композиция от няколко фактора. Най-честите аргументи за появяването на торбички под очите са липса на сън, продължителен стрес, неприятна диета или отмалялост, която може да е резултат от заболяване или медикаменти да вземем за пример. Хората, които страдат от алергии, постоянно имат по-голям проблем с торбичките под очите.

С напредването на възрастта тъканите към очите последователно отслабват и увисват. Тази загуба на разтегливост на кожата разрешава на мазнините да се изместват напред в долните клепачи, което ги прави да наподобяват подпухнали и подути. Излишното количество вода също може да се сплоти в тази област и да способства за отичане на зоната към очите.

Въпреки че торбите или тъмните кръгове под очите ви може да не наподобяват изключително привлекателни, нормално са безобидни. Ако обаче подуването е съпроводено от болежка, сърбеж или зачервяване направете консултация със експерт.

Причини

Торбичките под очите се появяват и развиват последователно с течение на времето. Най-честите аргументи за подпухването на очите са:

  • Стареене . С напредването на възрастта мускулите, поддържащи клепачите, увисват, мазнините в долния клепач се движат надолу и гравитацията нормално измества всичко в региона под очите.
  • Генетика . Торбичките под очите в резултат на генетиката нормално са дълготрайни и мъчно може да се преборите с тях.
  • Задържане на течности . В разследване на неприятен хранителен режим и изключително потреблението на повече солени храни, които усилват задържането на течности.
  • Алергии . Сезонни и други алергии, в това число и хранителни такива.
  • Чувствителност .
  • Липса на сън . Стремете се да си осигурите задоволително количество сън, с цел да сте здрави и продуктивни.
  • Стрес . Опитайте се да намалите напрежението до най-малко. Като допълнене може да консумрате повече храни срещу стрес и безпокойствие.

Редки, само че не и невъзможни аргументи за появяването на торбички под очите са:

  • Лекарства като стимуланти, които въздействат на режима на съня, продължителна приложимост на болкоуспокояващи, които предизвикват надбъбречна отмалялост и продължителна приложимост на антибиотици, които въздействат на вярното храносмилане.
  • Проблеми с щитовидната жлеза или бъбреците.
  • Проблени с надбъбречната жлеза.

Конвенционално лекуване

Торбичките под очите нормално са козметичен недостатък и не изискват характерно лекуване, макар че те могат да демонстрират съществени здравословни проблеми.

Конвенционалните лекувания включват:

      • Почивка  и релаксация.
      • Алергични медикаменти за сенна хрема.
      • Хирургични интервенции като химичен пилинг и филъри, които могат да подобрят тонуса на кожата и да я стегнат.
      • Операцията на клепачите (блефаропластика) е алтернатива за унищожаване на торбички под очите, което нормално е амбулаторна процедура. Рисковете от интервенция на клепачите включват зараза на очите и сухота в очите (което води до проблеми със зрението, слъзните канали).

Домашни средства и спомагателни грижи

Естествените способи се оправят с торбичките под очите най-добре, когато аргументите за появяването им са метода на живот, а не генетиката. Това е по този начин, тъй като от време на време те са признак, породен от неприятен хранителен режим, липса на сън, продължителен стрес и други

Достатъчното количество сън, положителното ръководство на напрежението и здравословното хранене са най-простите домашни средства. Като част от естествената грижа за очите, лечебните свойства на цветята и растенията постоянно се употребяват за лекуване на незначителни проблеми, като подутина под очите.

  1. Диета . Пийте доста вода. Намалете до най-малко захарта, солта и рафинираните въглехидрати. Фрешовете са превъзходен метод за приемане на хранителни субстанции и витамини.
  2. Откажете цигарите . Освен че предизвиква проблеми с кръвообращението, тютюнопушенето може да аргументи изтъняване на кожата заради разстройства в притока на кръв към кожата. Пушенето също по този начин изчерпва от организма съществени хранителни субстанции като витамин С, който е от значително значение за възобновяване на кожата.
  3. Поза за сън . Ако спите на страни или по стомах, пробвайте да спите по тил и даже прибавете спомагателна възглавница под главата си.
  4. Използвайте слънцезащитни артикули всекидневно . Използвайте минерален слънцезащитен крем, особено основан за лице, със слънцезащитен фактор (SPF) от най-малко 15.
  5. Грим . Премахнете грима, преди да си легнете.
  6. Овлажнител.  Можете леко да съживите кожата към очите си благодарение на добър овлажнител за лице, който съдържа витамин С.
  7. Акупресура. Затворете очи и деликатно натиснете безименния си пръст под едното око, придвижвайки се от вътрешния ъгъл към външния ъгъл. Направете това 10 до 15 пъти. След това повторете на другото око.
  8. Студен компрес.  Затворете очи и деликатно ги покрийте със студена забрадка за към пет минути, няколко пъти дневно. Това може да усъвършенства кръвообращението и леко да понижи подпухналостта към очите.
  9. Редувайки горещи и студени кърпи.  Редувайте компрес с гореща и студена забрадка под очите за 10 минути, с цел да увеличите циркулацията.

Природни средства за битка с торбичките под очите

  1. Краставица. Тънки резенчета краставица се слагат върху кожата към очите за петнадесет минути.
  2. Лечение с чаени торбички.  Опитайте да приложите леден компрес от чай от розмарин, с цел да увеличите циркулацията, което оказва помощ за понижаване на отока към очите. Направете чай, като заварите половин чаша свеж розмарин с четвърт чаша вода. Запарете 20 минути, по-късно прецедете и охладете. Напоете памучна забрадка с чая, изстискайте и поставете върху очите за 15 до 20 минути, един път дневно.
  3. Замразете малко магданоз на кубчета лед. Използвайте кубчета магданоз вместо кремове за очи, с цел да намалите тъмните кръгове и подпухналостта.
  4. Картоф. Затворете очи и покрийте клепачите с резенчета недопечен картоф за 15-20 минути. Измийте с топла вода и нанесете крем.
  5. Лимон и домат . Направете паста от 1 ч.л. доматен сок, 2 ч.л. лимонен сок, щипка куркума на прахуляк и 1 ч.л. брашно. Нанесете към очите. Оставете да работи 10 минути и изплакнете.
  6. Паста от куркума и ананас . 2 с.л. сок от ананас се смесват с 1 ч.л. куркума, нанесете към очите и оставете за 15 минути. Изплакнете с вода.
  7. Бадемово масло . Масажирайте с бадемово масло региона към очите, преди лягане в продължение на 2 седмици. Бадемът е отлична „ храна за кожата “.
  8. Витамин Е . Нанесете капсула витамин Е към очите с леки масажиращи придвижвания.
  9. Яйчен белтък . Яйчният белтък стяга порите ви и понижава подпухналата кожа. Яйчните белтъци имат доста витамини от група В, които предизвикват положителното кръвообращение и понижават възпалението. Нанесете малко количество белтък към очите, оставете го да работи към 15 минути, до момента в който изсъхне. Изплакнете добре с топла вода.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР