ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Белгия - златното поколение мечтае за световния връх

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар, което стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, а през днешния ден е ред на Белгия - един от любимците за най-важния трофей във футбола.

ПЪТЯТ ДО КАТАР

Белгия завоюва безапелационно квалификационната си група за Световното състезание. " Червените дяволи " записаха 6 победи, 2 равенства и нито една загуба в компания на тимовете на Уелс, Чехия, Естония и Беларус. За шампионата в Катар, Белгия попадна в една група с Хърватия, Канада и Мароко. Специалистите предсказват " шахматистите " да са огромният съперник на белгийците, а останалите противници наподобяват повече от преодолими за Де Бройне и компания.
 Снимка 577601
Източник:

МИНАЛИ УСПЕХИ

Белгия е постоянен участник на международните шампионати, само че " алените дяволи " се трансфораха в същински кандидат за трофея, едвам през последните години. Страната разполага със " златно потомство ", което желае да реализира нещо запаметяващо се.
 Снимка 576407
Източник:

Бронзът на международното състезание в Русия е най-голямото достижение на белгийския тим в цялата му дълга история. Мондиал 2018 е запаметяващ се шампионат за състава на Мартинес, само че всички чакат още повече. Дали това ще се случи в Катар?

ОТБОРЪТ

Селекцията на Роберто Мартинес е много опитна, само че междинната възраст въобще не е огромна. В Белгия се придържат към един и същи жанр с всички. " Червените дяволи " държат топката в междинната линия и като акули, плуващи в търсене на плячка, се движат по отбранителните редути на съперника, чакайки грешките му. По време на офанзивите им може да се стигне до чувството за непосредствена заплаха, която във всеки случай застигне жертвата.
 Япония -
Япония - " самураите " са подготвени за тежка борба в Катар

Азиатците се славят като най-дисциплинирания състав в света

Белгийците ужасяват отбраната на съперника. Със своя преобладаващ тим, който не се опасява от никого. Мартинес построи играта на тима върху притежание на топката в централната зона, където най-важно е търсенето към предни позиции, а не самостоятелните качества на играчите. Това разреши на белгийците да прекарат цялата година без контузения Лукак, без да понесат никакви вреди в играта на тима. Слабо звено, в случай че въобще може да става дума за такова е отбраната. Белгийската защита наподобява изключително зле при битка за висока топка, където печели единствено 44% от дуелите.

Според анализаторите, най-хубавият метод да успехите Белгия е да играете съвършено в отбрана и да отговаряте със скоростни контраатаки. Съставът е извънредно уязвим за високоскоростни офанзиви, това е тяхната слабост. Като цяло се твърди, че белгийците имат рецесия на фланговите играчи както в отбрана, по този начин и в офанзива. Караско мъчно може да бъде избран като чисто крило, той непрекъснато е притеглен към центъра, обстановката с Азар е повече от ясна, на Мюние и Кастан им липсва скорост и техника. Всичко това ясно пролича и в мача с Нидерланидия, когато белгийците изгубиха с 1:4, с помощта на високоскоростни контраатаки на " лалетата ".

ЛИДЕРИТЕ

Кевин де Бройне е червенокосият военачалник

Той е сърцето на Белгия. Наличието на състезател от такова равнище в състава мигновено усилва възможностите за триумф. Най-стабилният състезател във Висшата лига, водачът на националния тим и Манчестър Сити. Полузащитникът има изключителна игрова просветеност и умеене за подаване, което той извършва просто съвършено.
 Снимка 536729
Източник:

Де Бройне надали ще има по-добра опция за купа с националния тим, тъй че би трябвало да забележим най-силната му версия в Катар.

Юри Тилеманс е най-важният полузащитник

Тилеманс показва необикновено показване, като съумява да играе в съвсем всички зони по време на мача.
 Снимка 534508
Източник:

Халфът прави огромна част от мръсната работа в отбрана и взе участие интензивно в нападателни дейности, започвайки и пренасочвайки белгийските офанзиви.

Той, дружно с Де Бройне, може да се назова незаместим състезател за белгийския народен тим.

Ромелу Лукаку - силата

Лукаку остава главният нападател на националния тим, макар обстоятелството, че не бе влизал на терена отдавна. При появяването си против Сампдрория обаче, той още веднъж получи контузия и изправи на нокти всички в Белгия, директно преди началото на Мондиала. Ромелу е доста значима част от атакуващата групировка на тима, защото той може както да придвижва топката напред, по този начин и да се бори за нея наоколо до противниковата врата.
 Испания - Европейският клиент на упованията за успех на Мондиал 2022
Испания - Европейският клиент на упованията за успех на Мондиал 2022

Тимът се провали в последните огромни интернационалните конгреси и в този момент излиза с готовност за реванш

Лукаку се откроява на първо място с растежа си, само че техническата му мощност си коства да се отбележат дружно с положителната му стартова скорост.

Той към този момент има 68 гола за националния тим и е един от водачите на състава.

Еден Азар - не го отписвайте

Ситуацията с досегашният водач на белгийския народен тим е повече от деликатна. Полузащитникът желае повече игрови минути в Реал, а от там се чудят по какъв начин да се отърват от него и се оглеждат за претенденти за подписа му. Въпреки всички проблеми, представянето на Азар с белгийския народен тим е устойчиво и той е един от стълбовете за триумфите на тима. Турнирът в Катар ще бъде идеална сцена, с цел да може Еден да покаже, че към момента има качества, а възможен триумф с Белгия, би тласнала кариерата му напред.
 Снимка 593788
Източник:

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Роберто Мартинес Преди да се причисли към белгийския народен тим, Мартинес беше треньор в Англия в продължение на 9 години. Роберто не е работил в топ клубове, само че е спечелил самопризнание в тимове от междинен клас - Суонзи, Уигън и Евертън.
 Снимка 368342
Източник:

На 3 август 2016 година Кралската белгийска футболна асоциация разгласи назначението на Мартинес за селекционер на националния тим. Футболната общественост беше разграничена в мненията по отношение на целесъобразността на сходно решение - някой смятаха, че ментор без титли не би трябвало да работи с тим от такова равнище, до момента в който други имаха вяра в него, смятайки го за подобаващ ментор за белгийците.

Роберто Мартинес води националния тим на Белгия от 6 години, само че разногласията към това предопределение не стихват и до през днешния ден. Само едно е ясно - всичко ще се реши на Световното състезание в Катар.

ПРОГНОЗА

Според букмейкърите възможностите на Белгия за излизане от групата са 1:1,11.

Шансове за продобиване на шампионата: 1:17.

По отношение на груповата фаза има единствено един въпрос - първо или второ място? Канада не е на равнището Белгия и това е ясно на всички. Мароко -също. С Хърватия обаче ще е забавно - най-вероятно ще има нещо като окопна война, където ще завоюва този, който е по-търпелив.

Белгийците могат да отпаднат още на стадий 1/8 финали. Там те може да се срещнат с Германия или Испания, където борбите ще бъдат повече от оспорвани. На 1/4-финалите е допустима среща с Уругвай, Сърбия, Швейцария.

МАЧОВЕ

23 ноември, 21:00 часа Белгия - Канада

27 ноември, 15:00 часа Белгия - Мароко

1 декември, 17:00 часа Хърватия - Белгия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР