Тополовград. В Тополовград беше отбелязан Световният ден на диабета. Това

...
Тополовград. В Тополовград беше отбелязан Световният ден на диабета. Това
Коментари Харесай

Хасково: В Тополовград беше отбелязан Световният ден на диабета

Тополовград. В Тополовград беше маркиран Световният ден на диабета. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Събитието, отдадено на Световния ден на диабета, се организира при отлична организация, в локално заведение. Празничната среща уважиха: заместник-кметът на Общината Маргарита Георгиева, ръководителят на Общинския съвет Васил Сяров, Керанка Кукучева – ръководител на клуба на пенсионера, Красимира Ятакчиева – шеф на отдел “Хуманитарни и обществени действия ” в общината, почетният жител Иван Кукучев и други посетители. Председателят на сдружението Руска Ирибаджакова откри събитието с наздравица, пожела на своите близки по орис здраве и воля за битка с заболяването. Тя показа паниката си, че тополовградското сдружение е едно от най-големите в Българската асоциация “Диабет ”. Болните са 168 и броат им нараства, което е тревожно.
Поздравително слово от името на кмета на общината Божин Божинов и от свое име сервира заместител кметът Маргарита Георгиева. “Това е ден, в който международната общественост обръща взор към вас, хората, които страдат от подлата болест. Той е мотив да изразим своята угриженост, състрадание и поддръжка. Знаем какъв брой мъчно е вашето всекидневие, знаем, че направеното незадоволително и ви убеждавам, че вършим вероятното в сложното време, в което живеем ”, сподели Георгиева. Тя пожела здраве и кураж на диабетиците, с цел да посрещат провокациите на живота с вяра и религия в утрешния ден и изрече благодарност на медицинските експерти, които се грижат за здравето им. Заместник-кметът връчи Грамота на Руска Ирибаджакова за нейната безрезервност, за изключителния ѝ принос за работата на сдружението.
Руска Ирибаджакова благодари на общинското управление и персонално на кмета Божин Божинов за поддръжката, която получават болните от диабет. “Сега хората се усещат по обгрижени ”, сподели тя. “С здравно лице и превоз от общината посетихме шестте села, в които има група заболели, изследвана им беше кръвната захар, обменихме мисли, припомнихме си най-важните неща, с цел да се поддържа естествена стойност на кръвната захар, организирахме образование за прилагане на глюкомер и химикалка ”, добави тя.
Поздрави сервираха ръководителят на Общински съвет Васил Сяров и Керанка Кукучева – ръководител на клуба на пенсионера. Популярната Женска група за достоверен фолклор от село Срем се погрижи за положителното въодушевление на присъстващите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР