Топлофикация София получи от Булгаргаз проект на споразумение, което съдържа

...
Топлофикация София получи от Булгаргаз проект на споразумение, което съдържа
Коментари Харесай

"Булгаргаз" връща 59 млн. лв. на клиентите на "Топлофикация"

" Топлофикация София " получи от " Булгаргаз " план на съглашение, което съдържа изчислените суми за възобновяване по договорите за доставка на природен газ за интервала 5 август 2019 година - 31 март 2020 година, оповестиха от сдружението.

Сумата, която е посочена в документа и сдружението следва да получи е 59 милиона лв. с включени лихви и Данък добавена стойност.

" Очакваме КЕВР да утвърди ретроактивна цена на топлинната и електрическата сила за същия интервал, с цел да създадем съответните преизчисления. Тъй като сдружението създава и електрическа сила, то част от посочената сума ще бъде възобновена на фонд " Сигурност на електроенергийната система ", обясниха от " Топлофикация ".
Петкова за цената на парното: Опитват се да опорочат невижданото поевтиняване на газа Енергийният министър съобщи, че КЕВР не са съумели да обяснят вярно преизчисляването на цената за топлоенергията и се е стигнало до „ информационен вакуум “
Съгласно измененията в закона в 30-дневен период след приемане на сумата от " Булгаргаз " столичната " Топлофикация " ще извърши преизчислението на сметките на своите клиенти.

За клиентите, които заплащат потреблението на топлинна сила в парцелите си по действителен месечен доклад, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с първата допустима фактура. Ако сумата е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното привършване.

За клиентите, които заплащат планирано месечно ползване, ще бъде направено преизчисляване и възобновяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която следва те да получат до 15 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР