"Топлофикация София" ЕАД от днес официално е регистриран участник на

...
"Топлофикация София" ЕАД от днес официално е регистриран участник на
Коментари Харесай

Топлофикация София е регистриран участник на газовата борса

"Топлофикация София " ЕАД от през днешния ден публично е регистриран участник на газовата борса, оповестиха от сдружението. Столичното топлофикационно сдружение е получило всички нужни позволения от страна на Столичния общински съвет да се записва и да бъде деен участник на платформата за търговия на "Газов Хъб Балкан " ЕАД.

В тази връзка са били подадени и всички нужни документи както за достъп до газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз " ЕАД, в качеството му на оператор на газопреносна мрежа, по този начин и за регистрация на платформата за търговия.

Авария спря парното в Перник

Участието на столичното топлофикационно сдружение на българската газова борса от една страна ще способства за увеличение на ликвидността на пазара. От друга страна това ще разреши на "Топлофикация София " да закупува газ на конкурентни пазарни цени, което ще спомогне за възстановяване на финансовото положение на сдружението, считат от сдружението.

"Убедени сме, че дейното присъединяване на газовата борса на най-голямото отоплително сдружение на Балканския полуостров ще спомогне, както за възстановяване на услугата, която то предлага, по този начин и за установяването на ликвиден и транспарантен пазар на природен газ в България ", пишат от "Топлофикация София " ЕАД в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР