Топлофикациите искат значително намаление на цените на топлинната енергия. Искам

...
Топлофикациите искат значително намаление на цените на топлинната енергия. Искам
Коментари Харесай

КЕВР: Няма да допуснем увеличение на цените на топлинната енергия

Топлофикациите желаят доста понижение на цените на топлинната сила. Искам да успокоя хората и те да посрещнат умерено светлия празник Възкресение Христово. Това съобщи на ексклузивен брифинг ръководителят не КЕВР доцент Иван Иванов, представен от " 24 часа ".
Той съобщи изрично, че всякакво искане за нарастване на цените е безпричинно. " Няма да допуснем нарастване на цените на топлинната сила ", сподели още ръководителят на регулатора. Той увери, че цените на парното и на топлата вода, поради понижената цена на природния газ, ще бъдат по-ниски през новия отоплителен сезон.
Иван Иванов разясни, че ще регистрира намаляването на цената на природния газ и на потребителите ще бъдат възобновени със задна дата надвзетите суми заради безпричинно високата цена на синьото гориво.
Припомняме, че към този момент бяха направени промени в Закона за енергетиката, тъй като от август предходната година насам цената на доставения от Русия газ стана по-ниска - с над 40% от 1 април, а за месеците преди този момент - по-ниска всеки месец, само че вървят калкулации с какъв брой. По отношение на поевтиняването на обвързваните с газ услуги като парно, топла вода и ток обаче следва да се има поради какъв брой дружества-производители работят на газ или на някакъв % газ и какъв брой въобще не работят с газ, а единствено с въглища.
Темата продължава и в този материал.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР