Топло и слънчево, с малко дъжд и облаци ще е

...
Топло и слънчево, с малко дъжд и облаци ще е
Коментари Харесай

Хубаво време с топъл дъжд ни очакват за Великден и първите празнични дни на май

Топло и слънчево, с малко дъжд и облаци ще е времето към идните празници - и за Великден, и в Деня на труда. Началото на седмицата предложи зима в средата на април. Освен в планините снежна завивка се образува и тук-там в по-ниската част на страната.

Заради пролетното време снежната завивка в равнините се стопи за няколко часа, само че в планините натрупа.

Обратът идва в средата на седмицата - бързо ще се затопли и температурите ще се покачат, като оптималните постоянно ще бъдат сред 15 и 20 градуса, а тук-там и по-високи. В четвъртък облаците ще намалеят и над страната ще има доста слънчеви часове.

Сутрините обаче още ще са студени. Минималните температури ще са сред 0° и 5°. Условия за слани има в Североизточна и по високите полета на Западна България.

В петък денят ще стартира със слънце, само че последователно ще се заоблачава и по-късно денем тук-там основно към планините за малко ще превали. Остава топло, температурите ще се покачат с още 1-2 градуса и оптималните ще са 17-22 градуса. Ще се покачат и минималните температури и в петък утрото няма да е толкоз студено - от 3 до 8 градуса.

На Велика събота ще е динамично - прохладно с променлива, постоянно забележителна облачност. На доста места от запад на изток ще превали временен дъжд. Повече като количество преваляванията ще са в северната половина на страната. Дъждовете ще са с временен темперамент, успокои климатологът. Температурите обаче ще паднат с 2-3 градуса и оптималните ще са сред 16 и 21 градуса.

Още в събота по здрач от запад на изток облаците ще понижават, тъй че в нощта против Великден за огромна част от страната преваляванията са малко евентуални. Атмосферата ще се успокои и в неделя времето ще е най-вече слънчево, умерено и доста прелестно. Максималните температури ще са сред 18 и
23-24 градуса на Възкресение.

Следобед основно над планините ще има краткотрайни заоблачавания, само че с дребна възможност за превалявания.

Единствено край морето поради по-ниската температура на водата по-ниски ще останат и дневните температури - 15-17°. Нормално е за това време на годината да има разлика сред крайбрежието и вътрешността на страната.

Последният от почивните дни също ще е пъстър. Утрото ще е умерено и слънчево, само че по обед ще се заоблачи и следобяд на доста места ще превали и прегърми. Максималните температури в понеделник ще са 18-23°.

Валежи с гръмотевици са вероятни и във вторник, след което атмосферата още веднъж ще се успокои и до края на месеца ще е най-вече слънчево. Временни заоблачавания ще има в следобедните часове, само че вероятността за превалявания е относително дребна. Следващата седмица дава обещание да е по-спокойна.

Засега уикендът към 1 май се обрисува с доста слънце и прелестно топло време. Чакат се 18-23, а даже и до 24-25 градуса. Нека въпреки всичко не забравяме, че пролетното време бързо се трансформира и е допустимо да има някаква прогностична смяна, посочи климатологът.

На 22, 23 и 24 април някои дребни ски курорти като Мальовица и Рилски езера ще работят и изискванията за ски са съвършени. В събота и в понеделник обаче ще има доста облаци и чести валежи.

Според дълготрайната прогноза на Гергьовден преди обед ще е слънчево, а следобяд ще има краткотрайни заоблачавания, като повече облаци ще има над планинските региони. Там е допустимо и да превали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР