Топлият сезон е най-доброто време за възстановяване на вашето физическо

...
Топлият сезон е най-доброто време за възстановяване на вашето физическо
Коментари Харесай

СПА ваканция: Най-добрите курорти в света за релакс и възстановяване

Топлият сезон е най-хубавото време за възобновяване на вашето физическо и психическо здраве. Особено в този момент, когато всеки от нас всекидневно изпитва мощен стрес и прочувствено напрежение. СПА курортите, които оферират цялостен набор от козметични и уелнес услуги за хора от всяка възраст, ще оказват помощ за това.

Виши (Франция)

Този френски курорт работи повече от два века и през цялото това време е извънредно известен измежду туристите. Преди това той се специализира в здравни процедури, тъй че хората са посещавали Виши и са лекували разнообразни болести: от проблеми със сърцето или други органи до психологични разстройства.

В днешно време курортът отчасти е трансформирал посоката си на активност и тук са открити доста СПА хотели.

В града можете да намерите освен козметични салони или студия за масаж, само че и магазини с елитна козметика, лечебна минерална вода и фитнес артикули. Освен това има лечебни извори и доста уелнес магазини.



Канкун (Мексико)

Според туристи в Канкун се намират най-хубавите СПА хотели в света. Град Канкун се намира в изящен ъгъл на Мексико на брега на Карибско море. Известен е освен с невероятни плажове, многолюден нощен живот и шумни празненства, само че и с първокласни здравни центрове, които оферират разнообразни екзотични процедури.

Повечето туристи се радват да бъдат натрити с кактуси. Твърди се, че възвръща еластичността на кожата и отстранява измененията, свързани с възрастта. Освен това в Канкун се прави масаж с топки за голф, който отпуска мускулите и облекчава напрежението.

А в града има и SPA-комплекси за домашни любимци, където те се подлагат на процедури за възстановяване положението на кожата и козината си.



Синята лагуна (Исландия)

Този курорт ще се хареса както на деца, по този начин и на възрастни. Благодарение на минералните геотермални извори, които имат блестящо наследник цвят, това място стана известно в целия свят. Местните води имат лечебни свойства, имат позитивен резултат върху положението на кожата, оказват помощ за облекчение на напрежението и релаксация. Освен това локалният въздух е доста потребен за хора с проблеми с дихателната система.

В непосредственост до Синята лагуна има няколко обитаеми места, които оферират на туристите необятна гама от СПА процедури, за които употребяват козметика, създадена въз основата на минерални скали от локални източници.



Хамамет (Тунис)

Този курорт се смята за най-големият и най-популярен в Тунис. Хамамет е доста хубав град, заобиколен от едната страна от безкрайни градини с разнообразни цитрусови плодове, а от другата от Средиземно море. Но хората го посещават освен поради красивите плажове.

На територията на града има доста SPA комплекси, които оферират разнообразни козметични и здравни процедури, за които се употребяват лечебна тиня, водорасли и морска вода. Между другото, в Хамамет даже пясъкът има потребни свойства, тъй като е доста богат на минерали.



Керала (Индия)

Не всички туристи знаят за този курорт. Не се популяризира от туристическите организации и локалният бизнес с съображение счита, че няма потребност от спомагателна реклама. На територията на Керала се намира един от най-големите аюрведични дворци в Индия, който на пръв взор наподобява на манастир.

Престоят тук изисква предварителна подготовка. Поне две седмици ще живеете в относителна изолираност, няма да напускате комплекса, ще употребявате телефона за лимитирано време и ще ядете единствено това, което локалните готвачи ще ви подготвят.

Аюрведичните лечебни техники включват пречистване на физическо и психическо равнище. Пациентите вървят на разтривки, посещават бани, съблюдават специфична диета, прекарват доста време уединено със себе си. В свободното си време те могат да вземат участие в медитации, певчески и музикални вечери.



Превод: GlasNews.bg / Снимки: pixabay.com & on Freepikamp.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР