Топлинният удар е животозастрашаващо състояние, което се случва в резултат

...
Топлинният удар е животозастрашаващо състояние, което се случва в резултат
Коментари Харесай

Внимание, родители! Топлинен удар при детето, ето какво да се прави

Топлинният удар е животозастрашаващо положение, което се случва в следствие от прекалено прегряване на организма. То настава, когато температурата на тялото се увеличи прекомерно доста, а обезщетителните реакции са изчерпани. В разгара на летните горещини случаите на топлинен и безоблачен удар измежду децата зачестяват. Бебетата и децата в ранна детска възраст са най-застрашени, написа Пулс бг. Прегряването нормално се развива при неуместно облекло в комбиниране с висока температура на околната среда и намален банкет на течности. Ако не се вземат бързи ограничения, прегряването елементарно прераства в топлинен удар.

И това е забавно! Закуска чисти тялото от отрови и мазнини. Четете още забавни препоръки и потребни вести в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Пътуването в кола без климатична апаратура или оставянето на детето да спи в паркирана кола също неведнъж усилват риска от топлинен удар. Той може да се развие в границите на минути, защото температурата в паркираната кола бързо надвишава тази извън.

Какви са признаците на топлинния удар?

В началото детето е отпуснато и сънливо. Обикновено е жадно, изтощено, а кожата е студена и влажна. Ако е по-голямо, то може да се оплаче от болки в стомаха или краката.

Ако положението се задълбочи и настъпи топлинен удар, тогава са налице следните признаци:

Повишена телесна температура (над 39,5оС, без изпотяване);
Топла, зачервена и суха кожа;
Учестен и едва запълнен пулс;
Неспокойство, объркване;
Виене на свят, гадене, повръщане;
Главоболие;
Учестено, незадълбочено дишане;
Летаргия – да вземем за пример детето може да не дава отговор, както преди, когато го повикате по име или когато се опитате да се заиграете;
Безсъзнание.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР