Топлинен щит на космически кораб на НАСА, проектиран, за да

...
Топлинен щит на космически кораб на НАСА, проектиран, за да
Коментари Харесай

Космически кораб на НАСА, който трябва да полети към Марс през 2020 г., се повреди при тест

Топлинен щит на галактически транспортен съд на НАСА, планиран, с цел да изпрати 6-колесно возило роувър на Марс през 2020 година, получи " ненадейно " строшаване по време на систематичен тест този месец, оповести американското галактическо ведомство, представено от Ройтерс.

" Ситуацията няма да повлияе върху старта на задачата, плануван за 17 юли 2020 година ", се споделя в официално съобщение на НАСА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Счупването станало покрай външния борд на топлинния щит и обгръща периферията на съставния елемент, прецизираха от НАСА.

Мисията на стойност 2 милиарда $ ще достави роувър на Марс, където той ще извърши сондажни работи в скалите и почвата, с цел да потърси признаци на минал микробен живот. Ще бъдат потърсени също пътища за подкрепяне на бъдеща пилотирана задача до Червената планета.

Подбирането на момента за изстрелването е от основно значение. През юли и август 2020 година Земята и Марс ще са подредени в една линия, а това значи, че ще е нужна по-малка сила, с цел да се стигне до Червената планета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР