Топли чорапи ( терлици ) за Коледа Моят опит е,

...
Топли чорапи ( терлици ) за Коледа Моят опит е,
Коментари Харесай

Коледни подаръци без касова бележка - II

Топли чорапи ( терлици ) за Коледа

Моят опит е, че най-лесно и бързо се плете на една кука, изключително дребни неща. На две куки, в случай че човек е новак, е по-трудно да поправя грешките си. Затова чорапите (които по стичане на събитията могат да бъдат и терлици) са изплетени на една кука.

Необходими са ви към 100гр мека, пухкава, не доста усукана прежда, която да е относително дебела - за кука 6 или 7мм. 100 грама са доста и евентуално ще остане прежда, само че това зависи от доста неща.

Време за плетене на чорап - към час и половина. Ако ви писне някъде по средата и се спрете на терличния вид - към час. Ако в никакъв случай не сте плели на една кука и няма кой в близост да ви покаже, потърсете в интернет някое от безбройните филмчета с указания - би трябвало да знаете по какъв начин да започнете, по какъв начин да наплитате повече бримки, и по какъв начин да намалите цифрата им. Основната плетка на една кука е лесна и се усвоява бързо - затова нея точно избрах да употребявам в тази ситуация.

За основа се плете верига от пет двойни бримки, след което към тях се плете в кръг, като на всеки ред се прибавят по още 5-6 бримки, до момента в който станат 20-21. После продължавате да плетете в кръг, без да прибавяте или отнемате бримки и по този начин, до момента в който чорапът (терлика) доближи нужната дължина на стъпалото.

Важно: Не забравяйте в процеса да го мерите отвреме-навреме, с цел да знаете, че сте на верен път, и си запишете какъв брой бримки сте създали и какъв брой реда - въпреки всичко ще би трябвало да оплетете още един образец, който да е идентичен с първия.

Като стигнете покрай глезена, плетете в прави редове, като оставите две-три бримки в средата от горната страна за отвора. Четири реда преди края се лишават по две бримки на ред, по средата на редовете. Така се образува пета на чорапа (терлика). Двата края се съединяват откъм гърба и в случай че всичко е минало както би трябвало, в този миг би трябвало да сте гордият основател на един терлик.



Ръбът на въпросния терлик към глезена може да се наплете с прежда в противоположен или същия цвят, да се декорира и така нататък, и да се пристъпи към плетенето на втория брой от чифта. Ако обаче сте се амбицирали да еволюирате терлика в чорап, нищо по-лесно от това! Наплитате бримки по ръба към глезена и след това плетете в кръг, до момента в който стигнете мечтаната височина.

Готово! Лесно и бързо, нали? Всъщност в случай че можете да оплетете тези терлици, значи един шал или шапка въобще не могат да ви се опрат!

А ето и още няколко хрумвания за самоделно направени дарове:

Напишете дребна история или приказка и я илюстрирайте - направете неповторима детска брошура

Оплетете калъфка за възглавничка, подложка за чаша, подвързия за таблет или електронен читател (всички те са с лесна форма, дребни, плетат се бързо и могат да бъдат доста красиви)

Оплетете дребни играчки - амигуруми, формата и цветовете зависят единствено от фантазията ви

Изрисувайте чаша за кафе/ чай с багра за порцелан

Изрисувайте буркан и го напълнете с бонбони (например)

Опечете курабийки за подарък (кой не би се зарадвал на подобен подарък?)

Сипете хубаво домашно сладко в хубав буркан с етикет и дантела на капачката и подаръкът е подготвен!

Оплетете украшение от микро-макраме (пипкава работа, само че в случай че е направено както би трябвало, е доста ефектно)

На една компютърна стратегия за изобразяване и за обработка на облици, която от време на време употребявам, написа следното: " Програмата може да ви достави безусловно всичко, което ви е належащо, с цел да творите, с изключение на въображение. "

В този смисъл - до каква степен ще стигнем в основаването на красиви движимости за подарък или за персонално прилагане зависи не толкоз от средствата или материалните благоприятни условия, а само от въображението и изобретателността ни.Продължава: Подаръци без касова бележка
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР