Топлата вода, популярна като Гьола и Шокъровия канал провокират любопитството

...
Топлата вода, популярна като Гьола и Шокъровия канал провокират любопитството
Коментари Харесай

Гьола и Шокъровия канал привличат любопитни туристи във Варна

Топлата вода, известна като " Гьола " и Шокъровия канал предизвикат любознанието на туристите, видя кореспондент на Varna24.bg

Гостите в морската столица, които се разхождат по Крайбрежната алея до буните, с любознание преглеждат двете зони като безвъзмездна атракция. 

Малцина от тях знаят, че и двете места са обект на засилен публичен спор.

Дълга е сагата към стопанисването на минералните дадености в морската столица, като най-разгорещен публичен спор провокира точно " Топлата вода " и полемиката към това дали  " Гьола " бъде превърната в публична градска къпалня, която ще бъде платена, или да остане за прилагане от жителите както и до момента. Във времето специалисти показваха мнение, че е добре мястото да бъде стопанисвано от концесионер или институция, с цел да се избегнат болести.

Също толкоз " гореща " тематика е и Шокъровият канал, който варненци свързват най-вече със замърсяването на Офицерския плаж.

Това обаче остава незнайно за туристите, които го одобряват като забележителност и място за рискови завършения.

Репортер на медията улови посетители на града, до момента в който се катерят по разрушените и рискови стълби, водещи до руините на тогавашния бобслей.

Въпреки непрекъснатото полицейско наличие по алеята, жадните за завършения летовници, прескачат преградните уреди и си вършат селфита за спомен от Варна точно на това място. Това от своя страна надали работи за положителния имидж на града ни, който има искания да се трансформира в дестинация на четири сезона. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР