Топла есен – това каза климатологът доц. Георги Рачев. Той

...
Топла есен – това каза климатологът доц. Георги Рачев. Той
Коментари Харесай

Прогноза за есен 2017 - ще бъде топла

Топла есен – това сподели климатологът доцент Георги Рачев. Той посочи, че август 2017 година е бил вторият най-топъл в световен мащаб, откогато се води метеорологична статистика. В България да вземем за пример става по-топло, в сравнение с е било през 60-те години на XX век, само че настрана наклонността на засушаване от началото на този век наподобява понижава доста.
Същевременно Рачев уточни, че в петък (22 септември) се чака внезапно захлаждане, само че по отношение на началото на седмицата. Максималните температури ще са 18-20 градуса, откакто за Празника на София – 17 септември, имаше температури от по 35 градуса. Сутрешните температури тук-там пък ще паднат до под 10 градуса.
Все отново климатологът даде обещание пред Нова телевизия, че до края на септември ще има „ уравновесяване” на времето. Той уточни, че „ България се е измъкнала” от рискови феномени, като в Хърватия, Сърбия и Румъния имаше съществени стихии и дъждове. Ще притеглим туристи, ходещи на Карибите, пошегува се водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР