Топжурналистът Румен Пайташев бе назначен за уредник на музея на

...
Топжурналистът Румен Пайташев бе назначен за уредник на музея на
Коментари Харесай

Румен Пайташев стана уредник на музея на Левски

Топжурналистът Румен Пайташев бе назначен за организатор на музея на Левски. Той е работил в много медии и е чудесно осведомен с историята на “сините”. Участвал е в телевизионното съревнование “Минута е много”, където е троент победител. Пайташев е коментирал мачовете от 5 международни и 5 европейски шампионати. Той стана първият българин, отразяващ от мястото на събитието мачовете от Копа Америка. Освен това е и първият български публицист на Купата на конфедерациите, когато шампионатът още се споделя “Купа на крал Фахд” и се организира в Саудитска Арабия. Интервюирал е звезди на международния футбол като Пеле, Диего Марадона, Боби Чарлтън, Франц Бекенбауер, Еузебио, Алфредо ди Стефано и други. Автор е и на редица книги, свързани със “сините”.

Клубната експозиция на Левски отвори порти със специфична гала на 2 октомври тази година. Феновете могат да видят документи от самото учредяване на клуба и да проследят съществуването му през годините. Има и много скъпи непознати експонати.

Откриването на експозицията стана допустимо с помощта на съдружие “Сини сърца” и ръководителя му Илия Христов. Именно организацията със лични средства съумя да сглоби експозицията.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР