Топенето на айсберги в Антарктида може да предизвика верижна реакция,

...
Топенето на айсберги в Антарктида може да предизвика верижна реакция,
Коментари Харесай

Идва ли нова ледникова епоха с много верижни реакции?

Топенето на айсберги в Антарктида може да провокира верижна реакция, която ще потопи Земята в нова ледникова ера. За това написа " Дейли Мейл " с позоваване на данни от откриватели от университета в Кардиф, предава БГНЕС.
Учените означават, че топящите се айсберги последователно придвижват прясна вода в Атлантическия океан. Този развой предизвиква промени в циркулацията на океана, което от своя страна заплашва Земята с ново изстудяване на климата. Изследователите открили, че връзка сред топенето на айсберги и океанската циркулация е била налице при започване на всяка ледникова ера през последните 1,6 милиона години.
 Топящи се ледници разкриха антични артефакти Топящи се ледници разкриха антични артефакти
Благодарение на интензивно топящите се в Алпите ледници, група археолози откри по тези места антични артефакти, заяви „ Дейли Мейл&rd...
По-рано учените предизвестиха, че топенето на лед и други последствия от световното стопляне водят до последователно повишаване на равнището на Световния океан, което в дълготраен проект заплашва да наводни крайбрежните територии, усвоени от индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР