Топ финансистът на Има такъв народ Любомир Карименски стана част

...
Топ финансистът на Има такъв народ Любомир Карименски стана част
Коментари Харесай

Каримански влезе в правителството. Важен пост

Топ финансистът на „ ИТН ” Любомир Карименски стана част от служебното държавно управление. Бившият народен представител от Има Такъв Народ, който два пъти бе ръководител на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, стана консултант на служебния министър на финансите Росица Велкова. Новината удостовери самият той.

Каримански е назначен на 7 октомври – дни след окончателните резултати от парламентарните избори, които демонстрираха, че „ ИТН “ не влиза в новосформираното Народно заседание.
-->
От финансовото министерство изясняват, че назначението е обвързвано със старта на работата на Народното събрание. Именно Каримански като началник на бюджетната комисия спомогна за приемането на Бюджет 2022, както и актуализациите – през есента на година и лятото на тази година, прокарвайки всички рационални оферти на опозицията. Бюджетът на Асен Василев бе пренаписан.

През пролетта Каримански бе претендент за гуверньор на Българската национална банка, само че не бе определен, тъй като „ Продължаваме промяната ” го неодобрява.

Каримански е измежду специалистите на „ ИТН “, които влязоха в служебния кабинет на президента Румен Радев. Бившият външен министър Теодора Генчовска, която бе назначена за зам.-министър на защитата, Велислава Петрова резервира поста си на зам.-министър на външните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР