Топ 10 на най-престижните гимназии в София оформиха резултатите от

...
Топ 10 на най-престижните гимназии в София оформиха резултатите от
Коментари Харесай

Ето топ 10 на най-престижните гимназии в София

Топ 10 на най-престижните гимназии в София оформиха резултатите от матурите по български и математика, които излязоха през днешния ден. Според тях класацията на 10-те учебни заведения с най-голям бал е:

1. Софийската математическа гимназия
2. Немската гимназия
3. Технологичното учебно заведение Електронни системи към Техническия университет
4. 3-то учебно заведение
5. Испанската гимназия
6. Първа британска гимназия
7. Втора британска гимназия
8. Френската гимназия
9. 22-ро учебно заведение
10. 31-во учебно заведение

Тази година още веднъж желанията на гимназистите са ориентирани повече към паралелки с непознати езици. Голям брой възпитаници са показали като първо предпочитание 22 СЕУ “Г.С.Раковски ” с профил британски и испански. Топ 5 на най-желаните езикови учебни заведения е:

1. 22 СЕУ “Г.С.Раковски ” с профил британски и испански
2. Първа британска езикова гимназия, паралелка с британски и испански език
3. Първа британска гимназия, паралелка с британски и немски език
4. 164-та гимназия с преподаване на испански език " Мигел де Сервантес ", паралелка с испански и британски език
5. Втора британски езикова гимназия " Томас Джеферсън ", паралелка с британски и немски език

В рейтинга на професионалните учебни заведения, към които през последните години има засилен интерес, № 1 е Технологичното учебно заведение Електронни системи към Техническия университет.
След него се подрежда Профилираната гимназия по изобразително изкуство „ Проф. Николай Райнов “. Своите места резервират Националната търговско-банкова гимназия и Националната финансово-стопанска гимназия.

Професионалната гимназия по дизайн „ Елисавета Вазова “ от 32-ва позиция предходната година, в този момент е на 22-ра. Ръст в развиването си има и Националната природо-математическа гимназия, която от 22-ра позиция предходната година в този момент е на 15-а

10 651 седмокласници се явиха тази година на матура по български, а 10 619  - по математика. Подалите документи за класиране са 10 243. Четирима са кандидат-гимназистите с най-голям бал – трима от Софийската математическа гимназия и един възпитаник от Варна.

Резултатите от външното оценяване към този момент са на разположение и седмокласниците могат да ревизират къде са признати, като вкарат входящ номер и код за достъп на интернет адреса: http://priem.mon.bg.

Сега учениците би трябвало или да се запишат по първо класиране, или да подадат молба за присъединяване във второто, при което не губят мястото си. Могат да го изгубят едвам при трето класиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР