Тонислав Йорданов е ново попълнение и подписа договор за 3

...
Тонислав Йорданов е ново попълнение и подписа договор за 3
Коментари Харесай

Тонислав Йорданов: Живея за футбола и мечтая да вкарам много голове за Арда

Тонислав Йорданов е ново попълнение и подписа контракт за 3 години с Арда. Той е роден на 27 ноември 1998г. в Севлиево и играе на поста централен нападател. Кариерата си стартира във Видима Раковски през 2005г., след което отива в Академията на Литекс. През 2016г. минава в ЦСКА, а Йорданов е носил още и екипа на Етър, където е играл чартърен. Национален играч на България за U17, U19 и U21. На европейското състезание за юноши той отбелязва единствените два гола за България на шампионата. Тонислав даде първото си изявление с екипа на АРДА за клубния уебсайт и ARDA TV.

Тони здравей, към този момент се причисли към тима на АРДА, по какъв начин се чувстваш?

- Здравейте, добре съм. Много добре ме одобриха момчетата. Много положително усещане ми направи посрещането от капитана Пламен Крумов, който ми сподели, че мога да разгадавам на него, за което съм му доста признателен. Първите ми усещания са, че момчетата са доста огромни пичове, казано на футболен език и се надявам нещата да потръгнат.

Как се стигна до твоето привличане в тима на АРДА?

- Ами нямам доста визия по какъв начин е станало. Знам, че шефовете на АРДА доста желаеха да ме привлекат, дори още лятото е имало интерес към мен.Предполагам са се разбрали със притежателите на ЦСКА и в този момент съм тук.

Ти се познаваш с множеството футболисти на АРДА, играли сте дружно.

- Да, с част от тях сме играли в националните тимове, с други от мачовете в България. Смятам, че ще се разбираме добре и ще мога да оказа помощ да вървим напред.

Как си физически, през днешния ден направи проби?

- Чувствам се добре, както споделиха треньорите, а и преди да дойда върших подготовка. Както споделих, уповавам се всичко да тръгне добре и да съм в една добра форма за мачовете.

Какво знаеш за тима на Арда?

- Знам, че тази година тимът играе за втора година в българския хайлайф. Представянето този сезон е доста добре, уповавам се по този начин да се продължи. Надявам се да осъществим задачите на тима, които са сложени от треньора и шефовете.

Има огромна еуфория в града, несъмнено почитателите на Арда ще се интересуват от теб .

- Надявам се по-бързо да отпаднат всички забрани около тези вируси и да има хора на стадионите. Защото е доста хубаво да играеш пред цялостни трибуни с почитатели.

Сериозна конкуренция ще имаш за титулярното място в лицето на Спас Делев, Коконов, Мишо Александров и друго ново попълнение Георги Атанасов. Готов ли си за битката кой ще е титуляр?

- Да, несъмнено. Конкуренцията преви един футболист по-силен. Който е по-добър, той ще играе. Надявам се това да съм аз, само че да ви кажа с всички момчета сме другари и те имат същото схващане.
 Тонислав Йорданов с първа подготовка в Арда
Тонислав Йорданов с първа подготовка в Арда

Следващата инспекция на отбора е на 2 февруари

Ти си минал през всички национални гарнитури, а за последно игра за младежите. Сега тук е новият народен селекционер Ясен Петров. Надяваш ли се да " грабнеш " неговото око и той да разчита на теб, още повече, че в този момент се приказва за подмладяване на националния тим?

- Ами уповавам се с игрите да покажа, че мога да играя в мъжкия народен тим. Но всичко си зависи от мен, в случай че покажа положителни игри и както казахте, и вие, селекционера е тук, гледа всички мачове, и най-после решението е негово.

Успя ли да проведеш диалог с Николай Киров, какво ще изисква той от теб?

- Да, организирахме диалог. Мисля, че условията му са в моя жанр на игра, какъвто аз играя. Надявам се да попадна в титулярния състав, само че всичко си зависи от мен по какъв начин се представям.

Кой е Тонислав Йорданов?

- Тонислав Йорданов е едно доста борбено момче, което живее за футбола. Надявам се да веселя почитателите на Арда с изявите ми на терена и да вкарам доста голове за АРДА, което за мен е най-важното.

Какво обичаш да правиш през свободното време и кой е най-хубавият ти другар в тима?

- Най-добрият за момента е Иван Тилев, уповавам се с другите момчета да се сприятелим много по-бързо. Иван Караджов също ми прави мнoго положително усещане, много добър човек е, най-малко това, което виждам от пръв взор. Спас Делев също е страховит човек. През свободното време почтено да кажа като занимание ми е да играя билярд, също по този начин обичам да се разхождам, само че най-много обичам да упражнявам, и да модернизирам качествата си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР