Тонът на доклада на Европейската комисия /ЕК/ за България е

...
Тонът на доклада на Европейската комисия /ЕК/ за България е
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Работна група ще разследва Главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС

Тонът на отчета на Европейската комисия /ЕК/ за България е доста позитивен. Във всеки един индикатор правилно се обрисува обстановката. Необходимо е да се видят резултатите въпреки всичко. До края на 2018 се чака идващият отчет и няма рекомендация, по която да не се работи. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Има основана работна група за следствие на Главния прокурор и ръководителите на Върховния и Апелативния съд, с цел да удовлетворим упованието да има равнопоставеност сред "тримата огромни " в правосъдната власт. И към този миг те не са безконтролни, в измененията за закона правосъдна власт са планувани правила за тяхна дисциплинарна отговорност. Те могат да дават пояснения и пред Висшия правосъден съвет, в качеството си на негови членове. Това, което групата свърши към този момент, е да изследва опита на страни членки, които са близки до нашето правосъдие. След като се изследва в допълнение и в границите на още месец, работната група ще излезе със умозаключение. С това ще отговорим на една от рекомендациите на Евродоклада'', разкри тя.

"По отношение на първия индикатор в отчета за гарантиране независимостта на съда има позитивна констатация. Това ми демонстрира, че вървим във вярната посока. Изпълнявайки рекомендация по отчета бяха импортирани промени и в Наказателния кодекс против корупционни закононарушения и против групи за проведена престъпност ", добави министърът на правораздаването.

"Има закононарушения, които не са „ пипани “ от години. Утре стартира второ четене по антикорупционния закон, до края на годината той следва да бъде признат. Това е посочено и в рекомендации на Европейска комисия. Правим огромна крачка за осъвременяване на закона за корупцията, " приключи Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР