Tommy Tuberville събаря последния стълб на претенциите на Републиканската партия за патриотизъм

...
В момента се случват редица луди политически събития, от процеса за
Коментари Харесай

В момента се случват редица луди политически събития, от процеса за импийчмънт на изпадналия в затруднение републикански главен прокурор Кен Пакстън в Сената на Тексас до заплахата на Републиканската партия за отстраняване на съдия от Върховния демократичен съд в Уисконсин и предстоящия импийчмънт на Джо Байдън. (Странно, единственият оправдан е този в Тексас, заведен от републиканци срещу републиканец, толкова корумпиран, че дори те не можаха да го пренебрегнат.) Имаме и висящи процеси срещу бившия президент Доналд Тръмп в граждански и наказателни съдилища в пет различни юрисдикции . О, и ние също разглеждаме възможно затваряне на правителството. Това е много.

Единственото място, което изглеждаше относително разумно, поне в сравнение, беше Сенатът на САЩ. Разбира се, те имаха някои големи драматични битки миналата година относно законодателния дневен ред на президента Байдън, но това бяха доста стандартни политически битки, които се водеха най-вече в групата на демократите. Изслушванията във Върховния съд за потвърждаване на съдията Кетанджи Браун Джаксън бяха грозни както обикновено, но не включваха много фойерверки. Като цяло напоследък това беше доста функционална институция.

Това не означава, че републиканците изобщо не са играли никакви игри.

Ранд Пол, R-Ky., е злоупотребил с правомощията, дадени на всеки сенатор, за да блокира номинациите в изпълнителната власт, като е задържал всички кандидати на Държавния департамент, за да принуди комисията по външни отношения да „достъпи до COVID -19 документа, съхранявани от различни правителствени агенции." Оплакването му е, че му е позволено да чете документите само насаме и не му е позволено да ги изнася. В резултат на това не се потвърждават посланици.

Нуждаем се от вашата помощ, за да останем независими

Абонирайте се днес, за да подкрепите прогресивната журналистика на Salon

Сенаторът от Тексас Тед Круз по същия начин задържа номинираните за Държавния департамент месеци наред, защото искаше президентът да наложи отново санкции на газопровода "Северен поток 2". Той великодушно ги пусна, когато Байдън направи каквото искаше.

В случай, че се чудите, няма нищо в Конституцията, което да дава на отделен сенатор тази власт. Това е просто един от постоянните правила на Сената на Съединените щати, който съществува от вечни времена, но никога не е бил използван за блокиране на цели категории номинирани до съвсем наскоро. Това може да бъде променено, но както много от недемократичните правила на Сената, които нямат място в съвременната демокрация, няма воля да се направи.

Задръжките на тези сенатори от Републиканската партия не са чак толкова изненадващи. Републиканците традиционно са били враждебни към Държавния департамент, връщайки се чак до епохата на Маккарти, когато старият опашник Джо твърдеше, че пълзи от комунисти. (Тъй като напоследък този епитет придоби нова популярност отдясно, очаквам да го видим отново разпространен.) Те бяха склонни да смятат дипломатите за доста безполезни, предпочитайки голямата пръчка пред меките приказки, което се преведе като рефлексивна подкрепа за военни решения на всички въпроси на външната политика.

Ето защо действията на първокурсника сенатор Томи Тубервил, R-Al., са толкова удивителни. Никога не съм мислил, че ще видя деня, в който някой политик от Алабама дори ще мечтае да задържи повишенията и назначенията на военни офицери, но това е, което се случва. Преклонението пред униформените служби в Дълбокия Юг винаги е било дълбоко. Всеки, който го постави под съмнение, ще бъде подведен под отговорност за липсата на патриотизъм. И все пак тук имаме този бивш колежански футболен треньор, който казва на офицерския корпус на американската армия, че не му пука по-малко дали ще получат повишенията и назначенията си, защото той всъщност смята, че всички те са куп "събудени" тъпаци, които не знаят как да се бием.

Свързани

„Гниене в Републиканската партия“: Тъбервил, обвинен във военна блокада заради „стихове за самолетоносачи“

Тубервил, трябва трябва да се отбележи, никога не е служил в армията. Няма и политически опит. Той беше избран, защото тренираше футбол в Алабама, докато не се премести във Флорида и реши да се кандидатира за Сената през 2020 г. Той беше там цели две години и си създаде име като най-плътния член на тялото. Това говори нещо, като се има предвид, че сенаторът от Уисконсин Рон Джонсън беше преизбран миналата есен.

Предполагаемият „проблем“, който е накарал Tuberville да се изправи срещу Пентагона, е относно военната политика, която позволява отпуск и заплащане за военнослужещите да пътуват до друг щат, ако са разположени някъде, където е забранен абортът. Военните няма да извършват аборти, нито плащат за тях. Всичко, което ще направи, е да даде възможност на войник или моряк да прекрати бременността си, без да се налага да излизат в самоволна и да загубят заплатата си. Tuberville казва, че това е неприемливо и сега е задържал стотици повишения, включително предстоящата смяна на караула в Обединените началници.

Това е посочената причина за задържането му, но е ясно, че той има и друга цел. Тубервил, военният експерт, смята, че армията не е достатъчно мачо. Военноморските сили са толкова събудени, че правят всякакви гейове и момичешки неща на борда на корабите:

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Никой да не казва на сенатора че Джордж „Кръв и черва“ Патън е бил толкова буден, че е написал това и много други стихотворения:

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Искам ежедневен преглед на всички новини и коментари, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Интензивен курс.

Треньорът Тубервил (той предпочита да го наричат ​​така вместо сенатор) не знае и не го е грижа за нищо от това. Секретарите на трите клона на службата отправиха рядка публична молба да се сложи край на тази лудост и той самодоволно отвърна, че ще издържи, докато не получи това, което иска. И можете да бъдете сигурни, че той ще продължи да обижда военните, докато не спрат да бъдат толкова будни, което предполагам, че означава да се върнем към някакъв сериозен сексуален тормоз и гей нападение, начинът, по който той без съмнение е учил момчетата си по време на разговори в съблекалнята.

Демократите няма да се поддадат на този тъпак, като се съгласят да поемат досадната задача да утвърдят всеки офицер поотделно при гласуване, защото това би означавало да се поддаде на тормозещите глупости на Tuberville и да възнагради повече от този юноша трансгресивно републиканско поведение. От републиканците зависи да контролират своите и докато някои хлабаво възразяваха на това, което прави, те просто не изглеждаха достатъчно енергия да се справят с него, дори когато той атакува армията, последната институция в американското правителство, която Републиканците все още се радваха на известно уважение. Сега, след като и той е „събуден“, всички залози са изключени.

Това съдържание не е налично поради предпочитанията ви за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Tuberville е малоумник, който няма представа какво прави но очевидно обича вниманието. Той се вслушва в крайната десница, която реши, че армията на САЩ е „събудена“, защото включва жени и LGBTQ членове и е взела правилното решение да гарантира, че военнослужещите няма да се държат като глупави зверове. Той е твърде невеж, за да разбере, че разрушава последния стълб на претенциите на Републиканската партия за патриотизъм. Единственото знаме, което им е позволено да поздравяват тези дни, са онези гигантски сини знамена на Тръмп. Old Glory е просто още един символ на пробуждането на Америка.

Прочетете повече

за Tuberville

„Това е вашето мнение“: Сенатор републиканец настоява бял националистите не са расисти. >Проверката на факти извиква неистини в разказите на Томи Тубервил за баща му през Втората световна война

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР