Томаш Махач е първият 1/4-финалист на Мастърса в Маями. Световният

...
Томаш Махач е първият 1/4-финалист на Мастърса в Маями. Световният
Коментари Харесай

Непоставен 1/4-финалист в Маями: Световният №60 показа, че неслучайно е победил Рубльов и Мъри

Томаш Махач е първият 1/4-финалист на Мастърса в Маями. Световният номер 60 записа четвърти следващ триумф във Флорида и по този начин ще дебютира в сходна фаза на конкуренция от толкоз висок сан. Чехът несъмнено е огромната изненада в надпреварата, откакто острани поредно Андрей Рубльов и Анди Мъри, а през днешния ден не остави шансове на младата вяра на италианския тенис Матео Арналди, надигравайки го с удобното 6:3 6:3.

Така Махач се трансформира в първия тенисист, който си обезпечава място на четвъртфиналите в Маями и ще чака да се изправи против един всред Кристофър О`Конъл и третия подложен Яник Синер, а мощните изяви на чеха значат, че той сигурно ще дебютира в топ 50 при идващото възобновяване на ранглистата.

Мачът стартира изцяло равностойно, като Арналди печелеше малко по-лесно своите подавания, само че внезапно неговият противник изостри доста ударите си и италианецът нямаше отговор на неговите мощно скъсени диагонали, които бяха в основата на първия пробив в мача. Махач изрично напълно пое контрола над играта и не спря дотук, осъществявайки още един брейк, с цел да узакони триумфа си в откриващия сет.

Втората част се развиваше безусловно идентично и Махач още веднъж реализира пробив в третия сервис гейм на международния номер 38, а той нямаше нужните тенис причини, с цел да реализира някакъв по-сериозен поврат и успеха справедливо отиде на сметката на чеха.

✅First Masters 1000 QF
✅Top 50 debut

Not a bad day at the office for Tomas Machac as he defeats Matteo Arnaldi 6-3 6-3
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР