Толкова категорична подкрепа досега не сме имали от европейските институции

...
Толкова категорична подкрепа досега не сме имали от европейските институции
Коментари Харесай

Зарков в Брюксел: България досега не е имала толкова силна подкрепа от институциите на ЕС за Шенген

Толкова безапелационна поддръжка до момента не сме имали от европейските институции за присъединението на България към Шенген. Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков пред български публицисти в Брюксел, където през днешния ден се срещна със зам.-председателя на Европейската комисия Вера Юрова и еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че е срещнал своите събеседници със законодателните промени, подхванати от нашата страна в региона на върховенството на закона. По неговите думи върховенството на правото у нас се следи с годишния отчет на Европейска комисия и с осъществяването на условията за приемане на европейски средства по проекта за икономическо възобновяване от пандемията, по тази причина не се чакат спомагателни отчети по приключилия за нашата страна механизъм за съдействие и инспекция.

Въпросът за разширението на Шенген е подложен на дневен ред и това не е малко, съобщи Зарков. Остава една скептична страна, която не сме се отказали да убеждаваме, добави той във връзка съпротивата на Нидерландия.

Министърът отхвърли опцията България и Румъния да бъдат разграничени по пътя към Шенген. Настояваме за използване на разпоредбите, България е придобила правото да бъде част от Шенген, разясни той. По неговите думи България извършва всички отговорности по Шенген, само че българите не се употребяват от произлизащите от това права.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР