Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между

...
Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между
Коментари Харесай

Ето колко ще се плаща за тол системите

Тол таксите за всеобщия тежкотоварен трафик – с тегло сред 3,5 тона и 12 тона, ще са от 4 до 7 ст. на километър, според от емисионния клас на транспортното средство. Това планува планът на Тарифа за таксите, които се събират за прилагане на републиканската пътна мрежа, който към този момент е оповестен за публично разискване.

Предлага се първичният обсег на тол системата да е 6050 км – автомагистрали, първи и отчасти втори клас пътища. Така 14 000 км от дългата близо 20 000 км републиканска пътна мрежа ще бъде безвъзмездна за товарните коли над 3,5 тона.

Приходите от електронни винетки досега са над 358 млн. лв.

С цената се вкарва обективен модел на таксуване на пътните транспортни средства, съгласуван с европейския принцип – който изхабява пътя повече, заплаща повече. Тол таксите са обвързани с екологичната категория на транспортното средство, както и с класа на пътя, за който ще се дължи тол – автомагистрали, първи и отчасти втори клас. Стойността ще се пресмята на изминат километър като всяко нахлуване в тол сегмент ще се приема за цялостното му изминаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР