Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти

...
Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти
Коментари Харесай

Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август

Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август. Това заяви изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев, представен от БГНЕС.

" Целта е да се види трафикът на тировете и рейсовете. Едва по-късно ще се приказва за обсег и цени ", добави Арабаджиев след среща с премиера Бойко Борисов във връзка редица противоречиви въпроси към новата тол система, която би трябвало да проработи от август.

родължават диалозите с превозвачите по отношение на цените и обсега на тол таксите. Имаме разлики за цените, ние имаме оферти, които ще обсъдим. Ако е належащо ще променим и законодателството ", съобщи районният министър Петя Аврамова.

" В края на месеца Министерство на регионалното развитие ще свика съвещателен съвет, на който да се обсъдят и новите оферти ", заяви още Аврамова.

" Окончателният размер на таксите ще бъде избран, откакто бъде измерен действителният трафик на тежкотоварни камиони над 3,5 тона след три месеца тестов интервал ", заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„ В бъдещите диалози ще разясняваме всеки веднъж. Мрежата ни в България е друга, ще представим карта на пътищата с нулева ставка от общо 10 800 километра “, сподели още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР