Tokyo Electric Power Company (9501.T) (Tepco) започна да изпуска втора

...
Tokyo Electric Power Company (9501.T) (Tepco) започна да изпуска втора
Коментари Харесай

Япония пак изпуска радиоактивна вода от Фукушима

Tokyo Electric Power Company (9501.T) (Tepco) стартира да изпуска втора партида обработена радиоактивна вода от разрушената атомна електроцентрала " Фукушима Даичи " в четвъртък сутринта, продължавайки ход, който предизвика напрежение сред Китай и Япония, предава Ройтерс.

Изпускането ще продължи към 17 дни, започвайки от четвъртък, по време на които към 7800 кубически метра отпадъчни води ще бъдат изпуснати в Тихия океан.

Ядрените органи, включително Международната организация по атомна сила (МААЕ) на Организация на обединените нации, обявиха, че проектът ще има нищожно влияние върху хората и околната среда, само че въпреки всичко той ядоса някои съседи, изключително Китай.

Първоначалното изпускане на водата в края на август провокира цялостна възбрана за японски морски артикули от Китай.

Джуничи Мацумото, който следи изпускането на вода в Tepco, сподели в сряда по време на конференция, че Tepco е получила повече от 6000 позвънявания от чужбина сред 24-27 август. Изглежда, че доста от тях идват от Китай, само че Tepco не е проследила точния брой на тези позвънявания.

Япония стартира изхвърлянето на водата през август като основна стъпка към извеждането от употреба на централата във Фукушима, която претърпя срив, след като беше ударена от цунами през 2011 година, което предизвика най-тежката злополука в нуклеарната централа в света след Чернобил 25 години по-рано.

Япония споделя, че водата се третира, с цел да се отстранят множеството радиоактивни детайли,

като се изключи трития, водороден изотоп, който би трябвало да се разрежда, тъй като е сложен за пречистване,  според проби, извършени от Tepco. Не са разпознати проблеми с първото изпускане на вода, сподели Мацумото.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР