Току-що Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Току-що Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Сиди: Бойко, не предавай Македония!

Току-що Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, водач на, излезе, с цел да заяви, че ще съобщи Македония. Не разбирам какъв е този жесток напън от страна на Европа. Не разбирам с какво сме подвластни? Това попита съпредседателят на Александър Сиди, откакто Борисов разгласи поддръжката си за френското предложение. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 505
Какво се е трансформирало, че да вдигнем ветото? Имаме контракт, който е подписан от Борисов и Заев. Какво трансформираха за 5 години, коя Македония пускате, Борисов? На Мицковски!

На натиска би трябвало да се дава отговор с разсъдък за българщината.

Днес всички български политици са на висотата на националния изменник Георги Димитров. Не бива да предаваме народа си, с цел да ни потупат по рамото.

Не предавайте Македония, тъй като ще си навлечете гнева на народа, приключи Сиди. 



и Политическа партия изтъргуваха Македония за власт. Ето това е новата коалиция след вота тази вечер! Америка и Франция взеха на ръчно ръководство Борисов и Петков

Това се споделя в остра позиция на откакто преди минути стана ясно, че депутатите от ще поддържат френския документ, който ще анулира Рамковата позиция и Декларацията на Народно събрание от 2019 година и решението на Консултативния съвет по национална сигурност от февруари 2022 година, които слагат ясни и точни условия за повдигане на отхвърли от страна на България да даде зелена светлина на договарянията за участието на районен съд Македония в Европейски Съюз.

Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г освен запя в един глас с главния си архивраг Кирил Петков, само че и намерено призна, че на „ огромните батковци “ от Америка и Европа не се отхвърля нищо. А явно това е единствено началото. Дали новият план на огромните батковци от Америка и Европа не е управническа коалиция ГЕРБ-ПП след идните избори?

Е, към този момент най-малко едно е изцяло ясно - имаме не един, а цялостен тим национални предатели, подготвени на всичко, с цел да седят в Народното събрание и в Министерски съвет. Тези хора освен предадоха българския народен интерес в Македония. Тези хора продадоха България, българската история, достойнството и достолепието на българския народ.

Неуважами г-да Борисов и Петков, какво тъкмо се промени в политиката във връзка с България от страна на политиците в Скопие, че си позволявате да подпишете документ, който действително унижава, принизява и унищожава всичко българско? Не единствено в Македония, само че и тук, в България. Говорите за двустранния протокол, в който ще има гаранции за осъществяване на изискванията. А кой ще подсигурява това осъществяване при към този момент стартирала процедура по присъединение към Европейски Съюз?

Ще Ви отговорим – Европейска комисия и брюкселските бюрократи, настанени на комфортните си бюрца от безплодните евролидери. А кои са те? Същите тези „ огромни батковци “ са наследници на същите тези Велики сили, които разпокъсаха на няколко пъти България с подписването на интернационалните контракти, по които те бяха гаранти. Неслучайно непрестанно Ви подсещаме да я четете тази история.

Сега всъщност да Ви разбираем за какво правите национално изменничество, подписвайки френското предложение:

1.           Главното изискване, което сложи България пред РСМ за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз, е добросъседството и използването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година

В Рамковата позиция от 2019 година се изисква в Преговорната рамка да се отрази недвусмислено, че осъществяването на Договора за добросъседство ще съставлява част от условността, използвана в договарянията за участие.

Нещо повече „ единодушието на България за провеждането на първата Междуправителствена конференция (МПК) ще бъде обвързано с постигането на действителен прогрес в осъществяването на буквата и духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, в това число и във връзка с активността на взаимната експертна комисия по исторически и просветителни въпроси “.

Липсата освен на действителен, само че и на какъвто и да е прогрес е явна, само че все пак френското предложение приказва само в бъдеще време за „ значимостта за реализиране на осезаеми резултати и добросъвестно използване двустранни съглашения “.

2.     Въпросът за мониторинга на осъществяването на поетите от Скопие задължения е първокачествен. В Рамковата позиция се акцентира, че „ България си резервира и правото при съображения, свързани с националната сигурност, да прекрати поддръжката си в процеса на разширение, в това число и във връзка с действителното осъществяване на Договора и постигнатия прогрес в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси. “. Ето за какво в Преговорната рамка би трябвало да се заложи ефикасен инструмент, който да ни даде опция да реагираме в хода на преговорния развой при положение, че РСМ продължава да не извършва двустранните си задължения. Ето за какво е належащо оценката за осъществяването на поетите задължения да се прави от Съвета, в който са показани страните членки на Европейски Съюз, а не от Междуправителствената конференция, където са показани страните членки, Европейската комисия и страната-кандидат.

Френско предложение трансферира целия надзор върху Европейската комисия и брюкселската администрация, а за Междуправителствената конференция се планува да обезпечи политическо ръководство цялостна равносметка на процеса на присъединение.

3.     Рамкова позиция дефинира, че езиковата норма, оповестена за парламентарен език в Република Северна Македония, е обвързвана с еволюцията на българския език и неговите наречия в тогавашната югославска република след кодифицирането им след 1944 година Никой документ/изявление в процеса на присъединение не може да се преглежда като самопризнание от българска страна на съществуването на така наречен „ македонски език “, обособен от българския. В този смисъл за България са допустими два разновидността. Използване в Преговорната рамка на израза „ формалния език на РСМ (RNM) “. Той към този момент е употребен в Преговорната рамка за Черна гора, тъй че има и подобен казус в практиката на Европейски Съюз. При безспорна нужда от потребление на термина „ македонски език “ в Преговорната рамка на термина „ македонски език* “ със звездичка след него и със следната записка под линия всякога, когато езикът се загатва в текста – „ *съгласно конституцията на Република Северна Македония “.

Френското предложение планува във връзка с преводите на македонски език Северна Македония да направи едностранна декларация по отношение на македонския език. Вариантът за декларация по този въпрос не е допустим, тъй като декларацията не е юридически обвързващ акт, без значение кой ще я направи. България към този момент е отхвърлила сходен вид по време на немското председателство и сага това е голям компромис от наша страна.

4.     Съгласието за привикване на Първа Междуправителствена конференция е несъмнено в Рамковата позиция и явно френското предложение се разминава съществено с българската позиция. Пътят за трайно решение на проблемите с РСМ и пускане на действителни договаряния за участие изискват България и РСМ да стигнат до единодушие между тях по отношение на текста на Преговорната рамка. Постигнатите двустранни договорености сред България и РСМ да бъдат признати от френското председателство, което да ги отрази в нов ревизиран четвърти план на Преговорната рамка, а страните членки да дадат единодушието си за този нов ревизиран план на Преговорната рамка, в който са отразени постигнатите от България и РСМ договорености.

РСМ твърдо отхвърля да одобри българските изискванията в преговорната рамка, а от Скопие се чуват гласове, че това ще докара до българизацията на Македония. Правителството съобщи, че ще се произнесе за френското предложение откакто стане публично предложение на Европейски Съюз и ще се чете всяка дума.

5.     Предвиденият протокол сред България и РСМ е документ на Съвместната междуправителствена комисия, основана на основата на член 12 от Договора за другарство. Уреждането на противоречивите въпроси на такова равнище е оттегляне от българската позиция, която упорства за правно обвързващи задължения на Скопие за използване на поетите отговорности. Ето за какво плануваният протокол би трябвало да бъде анекс към контракта от 2017 година Поставени в протокола условия за работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси са оттегляне от Рамковата позиция, която ги преглежда като авансово изискване за започването на договаряния. Прави се сериозен компромис със периодите и тематичния обсег на проблемите, по които би трябвало да се реализира единодушие. За решаването на въпросите, свързани със Средновековието, се дава период две години, а по отношение на интервала от общата ни история до 1944 година, в това число реализиране на договореност за Гоце Делчев, ВМОРО- и Илинденско-Преображенското въстание изобщо не става дума. По отношение на реабилитация на жертвите на комунизма в РСМ липсват и периоди.

Извод – Приемането на френското предложение съставлява проверка и оттегляне от Раковата позиция и декларацията на Народно събрание от 2019 година Целта на България е да не позволим РСМ да стартира договаряния, преди да имаме нужните юридически гаранции за отбрана на българските ползи.

Това е едностранен компромис с рискови последствия. България няма потребност да показва повече конструктивност и еластичност, тъй като до този миг единствено тя прави това. Молещата страна е РСМ – тя би трябвало или да одобри българските условия, или да продължава да стои пред вратите на Европейски Съюз, вкопчена в завещаната от Тито национална теория – единствената запазила се в Източна Европа от времето на комунизма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР