Токио ще отпразнува 100-годишнината на Хачико, кучето символ на вярност,

...
Токио ще отпразнува 100-годишнината на Хачико, кучето символ на вярност,
Коментари Харесай

Токио ще отпразнува 100-годишнината на Хачико, кучето, което 10 години чака на гарата починалия си господар

Токио ще отпразнува 100-годишнината на Хачико, кучето знак на честност, заяви Агенция Франс Прес. Бронзовата скулптура на Хачико пред гарата Шибуя е една от значимите туристически атракции на японската столица.

Кучето Хачико е чакало своя умрял стопанин всеки ден на гарата в продължение на съвсем 10 години.

Квартал Шибуя и Одате - родният град на Хаичко в Северна Япония, избраха да празнуват годишнината на бялото куче акита, родено на 10 ноември 1923 година

През 2009 година историята на Хачико става основа за филм с присъединяване на Ричард Гиър - " Хачико: Историята на едно куче ".

Хачико е осиновен през 1924 година от Хидесабуро Уено, професор в университета в Токио. Кучето постоянно чакало господаря си пред гарата Шибуя в центъра на Токио, с цел да се прибере дружно с него у дома.

Професор Хидесабуро Уено умрял ненадейно на работното си място през 1925 година В продължение на съвсем 10 години Хачико траял да чака господаря си на гарата и бил хранен от съседите. Жителите на Токио били трогнати от неговата честност и по тази причина през 1934 година издигнали скулптура на мястото.

Хачико е открит мъртъв на улицата покрай гарата на 8 март 1935 година

По време на Втората международна война статуята е конфискувана, а материалът е рециклиран за потребностите на войната. През 1948 година е издигната нова скулптура, която бързо печели известност. Тя е място за срещи в квартал Шибуя, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР