Токио потвърди над 100 случая на новия коронавирус за денонощие,

...
Токио потвърди над 100 случая на новия коронавирус за денонощие,
Коментари Харесай

Токио потвърди над 100 нови случая на коронавирус за денонощия

Токио удостовери над 100 случая на новия ковид за денонощие, заяви японската телевизия, представена от Ройтерс.

Това е най-големият брой открити случаи за денонощие за последните два месеца в столицата, която се трансформира в епицентъра на епидемията в Япония.

Скокът на броя на новите случаи се следи на фона на старания на управляващите в 14-милионната японска столица да държат новозаразените под 20, откогато на 25 май държавното управление анулира изключителното състояние и стартира да разхлабва противоепидмичните ограничения.

Самият град Токио се намира в последната фаза от разхлабването им.

През последната една седмица обаче ежедневният брой на новите случаи непрекъснато надхвърляше 50. За последно те бяха над 100 на 2 май. За вчерашния ден те бяха 67.

Заразените с COVID-19 в Токио още веднъж започнаха да се усилват

Въпреки че задачата за среднодневния брой на новите случаи не беше изпълнена, управляващите неведнъж обявиха, че няма да връщат изключителното състояние.

"Сегашното нарастване на инфекциите е друго от стремителното им повишаване в края на март ", сподели пред кореспонденти основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга. "Ще продължим да се координираме с град Токио, с цел да намерим салдото сред недопускането на по-голям брой инфекции и подпомагането на икономическата интензивност ", добави той.

Властите обявиха, че здравната система е в положение да поеме съществуващите инфекции, и допълниха, че нарастването на случаите ненапълно се дължи на по-засиленото тестване.

Въпреки данните за Токио обаче Япония със своите към 19 000 открити случая на ковид и 976 смъртни случая като цяло записва по-ниски темпове на възпаление от доста други страни, отбелязва Ройтерс.

В международен мащаб са регистрирани над 10,7 милиона коронавирусни инфекции, а 515 141 души са умряли, съгласно систематизирани данни на Ройтерс.

Тази седмица градската администрация на Токио разгласи, че ще престане да си слага цели по отношение на броя на инфектираните и вместо това ще стартира да разчита повече на препоръките на специалистите, с цел да ограничи разпространяването на ковид и да избегне по-нататъшни стопански вреди, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР