Токът за бизнеса за днес е с 13,2 на сто

...
Токът за бизнеса за днес е с 13,2 на сто
Коментари Харесай

Токът за бизнеса за днес с над 13% по-ниска средна цена от вчера

Токът за бизнеса за през днешния ден е с 13,2 на 100 по-евтин по отношение на сряда. Това демонстрират данните от търговията в през вчерашния ден в сегмента „ ден напред “ на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ). За втори следващ ден, след котировките за понеделник,цената пада с над 13 на 100.

Регистрираната през вчерашния ден междинна цена е 420.55 лева за мегаватчас против 484.43 лева за третия работен ден на актуалната седмица. Цената за през днешния ден е по-ниска даже от записаната за последната събота, която бе 453,56 лева за мегаватчас и е най-ниската от началото на февруари. За през днешния ден междинната цена на пиковата електрическа енергия, изтъргувана през вчерашния ден, е 452.06 лева./мВтч, а на извънпиковата - 389.03 лева, сочат още данните на БНЕБ.

През првите 4 работни дни от актуалната седмица междинните цени в сегмента „ ден напред “ са под равнището от 485 лв. за мегаватчас.

Според данните от през вчерашния ден на 19 от енергийните тържища в Европа Хърватска и Словения са с най-ниската цена на Балканския полуостров от 208.06 евро/мВтч. Най-скъп ток, не за първи път от началото на годината за през днешния ден в региона и в цяла Европа през вчерашния ден с най-висока междинна цена е Гърция - 221.79 евро/мВтч.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР