Тофу е много популярно в Съединените щати и Европа и

...
Тофу е много популярно в Съединените щати и Европа и
Коментари Харесай

9 любопитни факта за тофу

Тофу е доста известно в Съединените щати и Европа и е главен детайл в множеството вегетариански диети. Соевият артикул е извънредно еластичен и може да се употребява в няколко приложения в кухнята. Но от кое място идва и по какъв начин се прави, споделя foodpanda.

- Тофу произлиза от Китай. Създаден е преди към 2000 години в Китай по време на династията Хан (206 година прочие Хр. - 220 г.).

- Тофу е изработен като сирене.   Един от странните обстоятелства за тофу е, че процесът на подготвяне на тофу е доста сходен на правенето на сирене. Процесът стартира със соево мляко. Добавят се коагуланти, с цел да се отделят твърдите субстанции от течностите.

- Има три теории за изобретяването на тофу , само че в действителност няма обстоятелства за основаването на тофу. Най-популярната легенда е, че е основано от принц Ли Ан (179–122 година прочие Хр.)

- Тофу е тясно обвързвано с будизма. Разпространението на Тофу в Корея и Япония съответства с разпространяването на будизма. Будизмът има вяра, че убийството има отрицателни кармални последствия за задгробния живот. В резултат на това разбиране доста будисти са вегетарианци.

- Тофу е японска дума. Името Тофу е японски термин, който произлиза от китайската дума doufu (мандарин), която безусловно значи кълцан фасул.

- Тофу е доста здравословно . Тофу е с ниско наличие на калории на порция и е превъзходен източник на протеини, желязо калций или магнезий.

- Бенджамин Франклин показва тофу в Съединени американски щати.

- Тофу е бил скъп деликатес на самураите.  По време на интервала Камакура (1182-1333 година сл. Хр.) Тофу е скъп деликатес на самурайската ръководеща класа.

- Замразяването на тофу го трансформира. Когато тофу е замразен, затворената вода се трансформира в ледени кристали, които пробиват клетъчните стени. При размразяването тофу поема жълт цвят и по-твърда и каучукова текстура.                                                                              

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР